Start în play-off pentru Ştiinţa

1
198

Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş

Sala Polivalentă, duminică, ora 19.45 şi luni ora 17.30

Universitatea Craiova: Dzambic, Habus, Bureau, Seals, Drăguşin. La dispoziţie: Djurasovic, Hallik, Kabengele (Miskovic), Petrişor. Antrenor: Andelko Mandic.

Gaz Metan: Shiloh, Lilov, Mitchell, Ivanovic, Krstanovic. La dispoziţie: Nicoară, Guţoaia, Dundjerski (Mladenovic), Mandache.  Antrenor: Marcel Ţenter.

Arbitri: Alexandru Olaru, Alin Faur, Dragoş Nicolae.

 

Baschetbaliştii joacă duminică şi luni primele două partide cu Gaz Metan Mediaş, în Sala Polivalentă

Un sezon remarcabil pentru echipa masculină de baschet a Craiovei a adus-o în faţa celei mai importante faze a campionatului: play-off-ul. Ghinionul şi orientarea deficitară din ultima etapă a sezonului regulat au scos în calea craiovenilor cea mai bună echipă din România: Gaz Metan Mediaş. Cu un buget superior, antrenată selecţionerul României Marcel Ţenter, cu o bancă mult mai lungă, cu un parcurs spectaculos în FIBA Eurochallange, cu un trofeu deja adjudecat săptămâna trecută, Cupa României, dar şi cu o victorie netă asupra craiovenilor obţinută recent, 101-66, Gaz Metan porneşte clar cu prima şansă în serie. Locul mai bun ocupat la finalul sezonului regulat conferă Craiovei unicul atu: disputarea a 3 meciuri pe teren propriu. Şi totuşi, elevii lui Mandic s-au impus în tur, scor 82-68. „Avem exemplul acelui succes, dar şi avantajul publicului extraordinar, aşa că ne putem gândi să eliminăm Mediaşul. Contează mult cum ne vom recupera, fiindcă avem o bancă mai scurtă decât ei” spune Ionuţ Drăguşin, fost jucător la Mediaş. „La un moment dat oboseala şi-a spus cuvântul, dar acum suntem pregătiţi pentru play-off. Din punctul meu de vedere Gaz Metan este acum cea mai bună echipă din România, ceea ce s-a văzut şi în Cupa României. Vom da tot ce putem pentru a câştiga. Dacă vom reuşi vom fi fericiţi, dacă nu, ne vom felicita adversarii. Am făcut deja istorie pentru echipa din Craiova în sezonul regulat şi ne dorim să facem acelaşi lucru în play-off. Nu ne-am făcut calcule, nici un adversar nu ar fi fost facil în această fază” a declarat Darko Habus. „Play-off-ul de anul acesta este unul foarte echilibrat, toate echipele pleacă de la zero, nu mai contează ce s-a întâmplat în sezonul regulat. Partidele cu Craiova vor fi grele, se vor juca până în ultima secundă şi va conta fiecare detaliu. Craiova a fost surpriza sezonului prin baschetul practicat şi este capabilă să învingă pe oricine, de aceea trebuie să fim foarte concentraţi şi să le acordăm mare atenţie” a declarat jucătorul Mediaşului, Andrei Mandache. Dacă aseară au fost la Filarmonica Oltenia pentru a asista la un concert, baschetbaliştii Ştiinţei vor fi prezenţi alături de echipa masculină de volei astăzi, de la ora 12, la Electroputere Mall, pentru a se întâlni cu fanii. Prilejul estesusţinerea cauzei micuţei Daria Negrea, pentru care se aşteaptă donaţii atât la Mall, cât şi la meciuri, dar şi promovarea jocurilor şi o sesiune a fotografii şi autografe. Biletele costă 5 lei pentru meciul de duminică şi 7 lei pentru cuplajul de luni, care va conţine meciul de baschet şi cel de volei dintre Universitatea Craiova şi Tomis Constanţa.

 

Programul play-off-ului

Universitatea Craiova (locul 4) – Gaz Metan Mediaş (locul 5) – duminică – ora 19.45, Digisport 3, luni – ora 17.30, Digisport 2.

Municipal Oradea (locul 2) – Mobitelco Cluj (locul 7) – sâmbătă şi duminică – ora 16.15, Digisport 3.

Asesoft Ploieşti (locul 3) – BC Timişoara (locul 6) – sâmbătă – ora 19.30, Digisport 2, duminică – ora 18, Digisport 3.

BC Mureş (locul 1) – CSM Bucureşti (locul 8) – duminică – ora 18, luni – ora 19.

1 COMENTARIU

Comments are closed.