Un marfar încărcat cu automobile Ford a deraiat la intrarea în stația Roșiori Nord

0
414

Patru persoane au ajuns la spital astăzi dimineaţă, și alte nouă au răni ușoare, după un accident între trenul de pasageri în care se aflau și care circula pe ruta Arad- Bucureşti Nord și un marfar. Agenția de Investigație Feroviară a declanșat o anchetă pentru a stabili cauzele producerii incidentului.

Un marfar încărcat cu automobile Ford a deraiat, în această dimineață, la intrarea în stația Roșiori Nord. Potrivit reprezentanților Ford, toate vehiculele aflate în tranzit fac obiectul asigurărilor. Potrivit CFR, un marfar a deraiat la intrarea în stația Roșiori Nord, iar un accelerat care venea din spate a frânat de urgență. În momentul frânării, cele două trenuri s-au lovit.

Trenul accelerat care circula pe ruta Arad-București Nord a depășit semnalul Oprire a ajuns din urmă marfarul încărcat cu mașini Ford și l-a lovit violent, ceea ce a provocat deraierea ultimelor trei vagoane ale marfarului, a declarat la Digi24 Laurențiu Dumitru, directorul Agenției de Investigație Feroviară

Acceleratul avea 280 de pasageri. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, iar 4 persoane au fost transportate la spital.Trenul deraiat era încărcat cu automobile Ford, au confirmat reprezentanții companiei americane.”Confirmăm că un tren încărcat cu vehicule Ford a fost implicat într-un incident în această dimineață în gara Roșiorii de Vede. În acest moment așteptăm mai multe informații. În conformitate cu politicile noastre, toate vehiculele aflate în tranzit fac obiectul asigurărilor,” au declarat reprezentanții Ford.