Zeci de mii de pelerini s-au înscris pentru a participa la slujba oficiată de Papa Francisc la Iaşi

0
313

Peste 30.000 de pelerini s-au înscris pe listele parohiilor catolice din nord-estul ţării pentru a participa la slujba ce va fi oficiată de Papa Francisc, în timpul vizitei pe care o va face la Iaşi, în 1 iunie. Numărul participanţilor ar putea ajunge la 100.000, spun organizatorii.

Organizatorii vizitei Papei Francisc la Iaşi, care este anunţată pentru data de 1 iunie, au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că până acum s-au înregistrat, la parohiile catolice din Moldova şi Bucovina, peste 30.000 de pelerini. Aceştia vor primi un permis care le va facilita accesul în perimetrul în care se va desfăşura slujba de la Iaşi a Suveranului Pontif.

„Toate înscrierile se fac în parohiile catolice din nord-estul României, adică din Dieceza de Iaşi, care acoperă Moldova şi Bucovina. Listele sunt deschise din februarie, oricine doreşte să participe la întâlnirea cu Papa Francisc poate să o facă, indiferent de confesiunea pe care o are. Persoanele înscrise vor primi şi anumite permisiuni de acces în perimetrul stabilit pentru întâlnirea cu Papa”, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, Adrian Blăjută, purtătorul de cuvânt al al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi.

Organizatorii spun că numărul pelerinilor care vor participa la întâlnirea cu Papa Francisc ar putea ajunge la 100.000. „Nu există un număr limitat de participanţi sau de înscrieri, pentru că spaţiul în care se va realiza această întâlnire este destul de larg şi generos. După o centralizare estimativă, până în acest moment, s-au înscris în parohiile greco-catolice din Iaşi peste 30.000 de persoane, însă aşteptările sunt că vor veni în jur de o sută de mii de oameni”, a mai spus Blăjută.

Întâlnirea Papei Francisc cu pelerinii la Iaşi ar urma să aibă loc în faţa Palatului Culturii, dar decizia finală va fi luată la începutul săptămânii viitoare.

„Pe data de 19 martie, săptămâna viitoare, va avea loc o întrunire la Palatul Cotroceni, referitor la stabilirea celor mai importante repere în cadrul vizitei Papei de la 1 iunie, după care vom face publice detaliile”, a declarat, la rândul său, Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.

Listele pentru înscrierea la eveniment şi pentru permisul de acces în perimetrul în care va avea loc întâlnirea pelerinilor cu Papa Francisc rămân deschise până aproape de data de 1 iunie. (Sursa: Mediafax)