Sebastian Prioteasa, la a doua expoziție personală de fotografie

0
321

La exact trei ani de la prima „personală” – rezultatul a două călătorii făcute în pitoreasca regiune italiană Toscana –, Sebastian Prioteasa revine pe aceleași simeze ale Muzeului de Artă din Craiova cu o nouă expoziție de fotografie. Vernisajul va avea loc joi, 14 martie 2019, ora 18.00, invitați să vorbească despre autor și lucrările sale fiind managerul instituției-gazdă, Emilian Ștefârță, și artistul fotograf Bogdan Panait.

Noua expoziție a lui Sebastian Prioteasa cuprinde peste 50 de lucrări alb-negru și color, ce redau peisaje, realizate în țară și în străinătate și surprinse în diferite anotimpuri. Potrivit autorului, fotografiile sunt imprimate pe hârtie și pe pânză – tablouri canvas – și au diferite dimensiuni, de la 30×30 cm la 60×90 cm și chiar mai mari. Expoziția este una cu vânzare și va fi însoțită de un catalog care include reproduceri ale lucrărilor expuse, alături de alte informații.

Sebastian Prioteasa a vernisat prima expoziție personală de fotografie pe 18 martie 2016, la Muzeul de Artă din Craiova. Intitulată „Toscana. Color.Monocrom.Experimental”, aceasta a cuprins 32 de lucrări realizate în Toscana – „un fel de Mecca a artiștilor fotografi”, cum aprecia autorul la vremea respectivă. O lună mai târziu, aceeași expoziție a fost deschisă într-una dintre sălile de la etajul I al Secţiei de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei. Lucrări ale sale au putut fi văzute, începând cu anul 2013, în mai multe expoziții de grup, majoritatea în Craiova și în București. Nu puține au fost prezentate și chiar premiate peste hotare – în Grecia, Italia, Cehia, Ucraina etc.