Patru sirieni ascunşi într-un microbuz descoperiţi la PTF Calafat

0
33

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au descoperit, ieri dimineaţă, ascunşi într-un locaş special amenajat din interiorul unui microbuz, patru cetăţeni sirieni, care încercau să intre ilegal în România.

Conform reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, ieri dimineaţă, în jurul orei 3.00, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz marca Mercedes, cetăţeanul croat Damir A., în vârstă de 45 de ani.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport de poliţiştii de frontieră români şi bulgari, au fost descoperite într-un locaş special amenajat în spatele microbuzului, patru persoane de sex masculin. În urma cercetărilor s-a stabilit că este vorba despre cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani, care au declarat că au fost ascunşi în microbuz de către cetăţeanul croat, scopul lor fiind acela de a ajunge în Germania.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, bărbaţii şi documentele au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a precizat purtătorul de cuvânt al STPF Dolj, comisar şef Romică Ivănoiu.