Ordonanţa de Urgenţă privind reforma în sănătate a fost publicată în Monitorul Oficial

0
442

Ordonanţa de Urgenţă privind reforma în sănătate a fost publicată, miercuri seară, în Monitorul Oficial. Ordonanţa, care prevede liberalizarea programelor naţionale de sănătate, a fost criticată de medici, specialişti şi politicieni.

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul Sănătăţii, precum şi a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate a fost publicată în Monitorul Oficial, partea 1, nr. 109 din 12 februarie.

Ministerul Sănătăţii preciza, referitor la OUG privind reforma în sănătate adoptată de Guvern în seara de 4 februarie şi criticată de politicieni, medici şi specialişti, că pacienţii nu vor plăti nimic dacă vor alege să se trateze într-un spital privat sau într-unul de stat, că numărul vieţilor salvate va fi în creştere, iar pacienţii în stare critică vor avea şansa să beneficieze mai repede de intervenţiile de care au nevoie în cel mai apropiat spital, fie că e de stat sau privat.

”Prin modificarile aprobate marţi, pacienţii NU vor plăti nimic daca vor alege să se trateze într-un spital privat sau într-unul de stat iar numărul vieţilor salvate va fi în creştere. NU se privatizează niciun serviciu medical! Modificarile de astăzi dau şansa pacienţilor în stare critică să beneficieze mai repede de intervenţiile de care au nevoie în cel mai apropiat spital, fie că e de stat sau privat!”, afirma MS, referindu-se la OUG pentru modificarea şi completarea Legii 95 privind reforma în sănătate.