„Ghid de comportare în căsnicie” – volum de proză comico-satirică lansat de Alexandru Mogoșeanu

0
145

De Ziua Îndrăgostiților, la Craiova se lansează „Ghid de comportare în căsnicie”! Autor este Alexandru Mogoșeanu, scriitor și cunoscut om de radio, în prezent managerul Radio România Oltenia Craiova. Publicat la Editura MJM din Craiova, volumul de proză comico-satirică va fi lansat joi, 14 februarie 2019, ora 18.00, la Librăria Cărturești din Electroputere Mall Craiova. Moderator al evenimentului va fi Daria Andriescu, realizatoarea emisiunii „Pulsul Zilei”, difuzată pe frecvențele Radio România Oltenia Craiova, iar invitatul special al lansării – actrița Tamara Popescu, de la Teatrul Național „Marin Sorescu”.

Pentru că februarie este luna îndrăgostiților, zilele de 14 și 24 ne (re)amintesc să celebrăm cel mai frumos sentiment din lume: iubirea. Același lucru ni-l propune, sub o formă hazlie și incitantă, dar, în același timp, inspirată din viața reală de cuplu și familie, cel mai recent volum semnat Alexandru Mogoșeanu – „Ghid de comportare în căsnicie”.

«Pentru a contura puțin nucleul tematic al cărții, între paginile acesteia se regăsesc câteva elemente de supraviețuire extrem de necesare bărbatului matur, care are, conform autorului, o soție mai tânără și mai inteligentă, precum și un copil foarte frumos. Autorul amintește și de prezența mamei sale, dar care (potrivit ghici cui) nu se compară nici pe departe cu extraordinara soacră. Scriitorul a creionat personaje și situații inspirate din cotidian: soția a devenit, așadar, Cruella (o ironie a sorții, ea fiind cea mai minunată ființă din lume, după mama sa), iar fiul este nimeni altul decât Prințul Caspian, curajosul și îndrăgitul personaj care s-a întors din Narnia ca să cucerească și casa părintească», precizează organizatorii evenimentului într-un comunicat de presă.

Structura volumului – cel de-al șaselea lansat de autor – „se delimitează de canonul obișnuit, urmărind o cronologie atipică, capitolele fiind dispuse într-o ordine neașteptată”. La final, autorul a inclus și o serie de „Scrisori adresate celor care au vrut să le citească”.