Alb-albaştrii sub lupă / Meza (ridi)Colli, veriga slabă

0
496

Pigliacelli – A câştigat duelul celor mai buni portari din Liga I, cu Arlauskis. Italianul a intervenit excelent în faţa lui Păun, în prima repriză, şi a oferit un assist, pentru golul lui Koljic. A doua pasă decisivă, după cea pentru Bancu, la penalty-ul obţinut cu Voluntari.

Martic – Revenit în primul 11, nu a făcut un meci deosebit, dar nici nu a fost depăşit uşor, poate decât în vreo două situaţii a permis centrări. Nu mai are apetitul ofensiv de anul trecut.

Kelic – Evoluţie bună, a avut câteva intervenţii in extremis, a fost imperial la fazele fixe, unul dintre atuurile CFR-ului.

Tiago Ferreira – Şi el a făcut un meci bun, Mangia ales bine lăsându-l pe Donkor pe bancă, deşi ghanezul făcuse un meci foarte bun la Ovidiu. E adevărat, Tiago şi Kelic au scăpat de Ţucudean la acest meci.

Bancu – În prima repriză a avut probleme cu Deac, au fost multe acţiuni purtate pe partea sa. A făcut totuşi un meci bun, chiar dacă nu a mai avut aportul ofensiv obişnuit.

Mateiu – Jocul său în duet cu Cicâldău trebuie să fie impecabil în astfel de meciuri. Au acoperit bine spaţiile, chiar dacă în prima repriză nu au fost ajutaţi de cei din avanposturi şi au fost prinşi în inferioritate de câteva ori, în special cu mingile jucate între linii.

Cicâldău – Evoluţie destul de bună, a alergat mult la mijloc, a oferit aceleaşi servicii de calitate. Nu a început bine, pierzând o minge din care s-a născut prima ocazie a meciului, ratată de Omrani. În prima repriză a suferit şi el, nu a reuşit să împingă jocul, s-a trecut peste construcţie, au fost numai mingi lungi.

Meza Colli – Ca şi în prima etapă, veriga slabă a echipei. Când primeşte mingea nu are decât varianta unei pase sau să încerce să o protejeze. E lent, nu are fuleu, a stat o oră pe teren şi i-a chinuit pe fani, iar înainte de a ieşi, în huiduieli, a tras un şut penibil, dintr-o situaţie excelentă. A avut probleme şi pe defensivă, omul nu prea poate alerga, Camora a urcat nestingherit de fiecare dată. Mangia poate spune în continuare că el ia deciziile, ca el e antrenor, poate spune ce vrea, dar toată lumea a văzut că Meza Colli e ridicol.

Cristea – Acţiune de vârf autentic la gol. Deviere dintr-o poziţie dificilă pentru Mihăilă, apoi intră în careu pe un spaţiu liber şi finalizează dintr-o bucată, la colţul lung, în plasa laterală, imparabil, evitând şi contactul cu adversarul. A făcut un meci bun, chiar dacă în unele momente s-a observat că nu are încă relaţii de joc cu unii coechipieri. Chiar înainte de gol, Mangia i-a reproşat că nu a venit la combinaţie în zona lui Koljic, atunci când bosniacul a fost nevoit să protejeze mingea pentru a scoate un fault în bandă, oprindu-se contraatacul.

Mihăilă – Excelentă acţiunea şi pasa la golul lui Cristea. A mai avut două acţiuni în viteză, ambele finalizate bine, cu o centrare bună, după o cursă de 70 de metri, şi una cu un şut blocat de Vinicius, la care nu a mai avut probabil suflu şi inspiraţie pentru un şut în forţă, sus, la capul portarului. Oricum, a avut o evoluţie bună. Trebuie să vină şi primul său gol cât mai repede, altfel îşi poate pierde încrederea. Se observă şi o diferenţă între meciurile din deplasare şi cele de acasă, fiind mai timorat pe alte terenuri. De asemenea, i-a convenit un adversar precum CFR, cu jucători mai lenţi, mai bătrâni. Oricum, este singur pe post, are nevoie de concurenţă.

Koljic – Destul de discret până la gol, doar cu o lovitură de cap la un corner se remarcase. Excelentă demarcare la gol, execuţie  impecabilă, lob peste Arlauskis. A mai avut apoi două ocazii, un şut peste poartă, de la marginea careului, şi unul pe colţul lung, plasat, dar fără intensitate, apărat de portar, după acţiunea lui Nuno Rocha.

Bărbuţ – În mod normal, oricine intra în locul lui Meza Colli aducea un plus, dar Bărbuţ chiar a avut o prestaţie excelentă în jumătatea de oră care i-a fost oferită, cu multe acţiuni în care s-a implicat. Asta trebuie să facă, să nu mai joace la alibi, să aştepte doar mingile pe spaţii, mai ales acum, după plecarea lui Mitriţă, fiindcă are potenţialul de a-l suplini pe „Pitic”. Pare incredibil că îi este preferat în primul 11 un jucător precum paraguayanul, e diferenţă mare între ei.

Nuno Rocha – A hărţuit apărarea adversă, a şi prins jocul într-un moment în care CFR era nevoită să se descopere, aşa că a avut spaţii. A avut o acţiune bună de contraatac, când i-a pasat în stânga lui Koljic.

Fedele – A încercat să liniştească jocul pe final, chiar dacă a exagerat cu pasele către Pigliacelli.