S-a definitivat lista cu persoanele pensionare, care sunt păstrate în învăţământ

0
383

Zilele trecute s-a definitivat, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, lista finală a cadrelor didactice aflate la vârsta pensionării, care au solicitat în termen legal, prelungirea menţinerii în activitate, pentru anul şcolar 2018-2019. Peste 100 dintre acestea au primit acceptul, iar 14 contestaţii au fost respinse.

Conform Metodologiei elaborate de Ministerul Educaţiei Naţionale, în conformitate cu legislaţia în vigoare, cadrele didactice care îndeplinesc vârsta de pensionare au depus cereri de prelungire a activităţii, cu un an. Astfel, în judeţul Dolj, 118 au primit acordul de rămânere la catedră, cei mai mulţi venind din învăţământul primar (22) şi din cel preşcolar (34). De asemenea, 11 profesori de matematică au primit acceptul de continuare, iar alţi şapte venind din învăţământul tehnologic – instruire practică. Pentru continuarea activităţii, 30 de cadre didactice pensionabile au cerut continuarea activităţii, dar 14 cereri au fost respinse, însă atât reprezentanţii Inspectoratului şcolar Judeţean Dolj, cât şi managerii instituţiilor de învăţământ preuniversitar spun că procesul educaţional nu este pus în pericol. Printre cererile respinse, două sunt la Liceul Teoretic „Tudor Arghezi” .

„Nu avem probleme în ceea ce priveşte procesul de învăţământ. Şi la Geografie şi la Limba şi Literatura română acoperim deficitul, deoarece există cadre didactice care pot asigura buna desfăşurare a educaţiei, aşa cum spune legea”, a precizat prof. Lucian Săndoi, director al Liceului Teoretic „Tudor Arghezi”. Un caz de respingere a contestaţiilor a fost, printre altele, şi la Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi”, dar nici aici nu sunt probleme: „Este foarte adevărat, la Limba şi Literatura română nu s-a aprobat continuitatea unei doamne profesoare, însă procesul educaţional nu este pus în pericol”, a spus prof.  Laurenţiu Puicin, director al acestei unităţi de învăţământ preuniversitar. Respingere a contestaţiilor a fost şi la Colegiul „Ştefan Odobleja” (Matematică şi Istorie), Colegiul Naţional „Elena Cuza” (Limba şi Literatura Română, Limba Engleză) etc.