Austostradă şi drum expres Craiova-Piteşti?!

0
57

Deputatul de Dolj Ionuţ Stroe, preşedintele Organizaţiei PNL Craiova,  a vorbit  ieri, despre starea de confuzie şi incertitudine legată de proiectul Austostrăzii Craiova-Piteşti şi modul în care au fost distribuţi banii pentru  investiţiile în infrastructură, în cadrul bugetului votat săptămâna trecutp cu o largă majoritate de Parlamentul României.

        stroe„Aşa cum bine ştiţi, anul trecut, mai precis spre finele anului trecut, două proiecte vitale pentru regiunea noastră au fost iniţiate şi mă refer la Spitalul Regional Universitar şi la mult aşteptata, Autostradă Craiova-Piteşti. Evident, că în această perioadă am aşteptat cu foarte mare interes să vedem care este stadiul în care se găsesc aceste proiecte şi prevederile bugetare care vor fi pentru aceste proiecte, anul acesta. Din păcate, bugetul care tocmai a trecut de votul Parlamentului săptămâna trecută, generează o mare confuzie, atât la nivelul prioritizării investiţiilor, pentru că se revine la guvernarea Ponta, investiţiile fiind tăiate pentru a se genera anumite creşteri ale veniturilor celor care depind de stat. Iar pe de altă parte, cea de-a doua confuzie care se generează este legată de stadiul la care se găsesc aceste proiecte, care pe timpul guvernării Cioloş au fost inţiate”, a subliniat Ionuţ Stroe.

Alocare înjumătăţită…

         autostradaParlamentarul doljean vorbeşte despre cele două investiţii prioritare pentru Craiova, care nu fac excepţie de la această confuzie generată de adoptarea bugetului. „De exemplu, la Austostrada Craiova-Piteşti, situaţia este extrem de incertă pentru că la momentul de faţă, există pe e-licitaţie, lansată de anul trecut, o licitaţie cărei termen de depunere a fost prelungit de două ori. Este vorba de o licitaţie prin care se contracta studii de fezabilitate şi studii tehnice pentru această investiţie. Există activă şi în momentul de faţă, numai că suma prevăzută în buget este de 19 milioane de lei, deşi conform fişei de date a licitaţiei, valoarea estimată este undeva la 39 de milioane de lei. Asta este prima confuzie şi prima problemă, de ce această diferenţă. O altă confuzie este legată de o investiţie ce poartă numele drum expres Craiova-Piteşti, are codul de obiectiv 1188 şi primeşte anul acesta ca şi alocare bugetară o sumă de 35.000 de euro. Nu aş avea nimic împotriva unei astfel de investiţii, dar să aloci o sumă infimă pentru un astfel de drum şi să păstrezi într-o stare de incertitudine o autostradă este din punctul meu de vedere o situaţie suspectă”, a mai spus Ionuţ Stroe.