Primarul comunei Ţuglui a ajuns în puşcărie

0
285

Primarul comunei Ţuglui, Paulică Neagoe, a fost încarcerat, ieri, în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova. Primarul a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, sentinţa rămânând definitivă joi, la Curtea de Apel Craiova. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi şi administratorii firmelor cu care primarul a făcut afaceri păguboase pentru bugetul local, însă numai unul dintre ei a primit 2 ani şi 8 luni cu executare, alţi doi – aceeaşi pedeapsă, însă cu suspendare, ultimul scăpând doar cu o amendă administrativă de 1.000 de lei. 

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Bucovăţ au pus în executare, ieri, mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Craiova pe numele lui Paulică Neagoe, de 60 de ani, din comuna Ţuglui, Dolj, condamnat la 3 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu. Primarul a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova. Asta după ce joi, 11 februarie a.c., Curtea de Apel Craiova a respins apelul lui Paulică Neagoe şi a celorlalţi inculpaţi din dosar.

Reamintim că, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, pe 13 august 2013, i-au trimis în judecată pe Paulică Neagoe, primarul comunei Ţuglui, Iulian Mihai, Constantin Coman, Zaga Radu şi Luciana Mihai pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, complicitate la abuz în serviciu, fals şi uz de fals, cei patru fiind administratorii firmelor de la care primarul a achiziţionat direct bunuri supraevaluate şi chiar bunuri pe care nu avea voie să le cumpere. Potrivit rechizitoriului, „în perioada mai 2008 – octombrie 2012, Paulică Neagoe, în calitate de primar şi ordonator de credite al unităţii administrativ-teritoriale Ţuglui, prin folosirea procedurii de achiziţii directe de produse, cu încălcarea prevederilor legale, a acceptat la plată facturi pentru o serie de bunuri, achiziţiile făcându-se la preţuri supraevaluate sau fără să se justifice din punctul de vedere al legalităţii, oportunităţii sau necesităţii acestora. În acest fel, a avizat plăţi nelegale în valoare de aproximativ 473.000 de lei, sumă cu care a fost prejudiciat bugetul local. În sarcina primarului s-au reţinut 22 de acte materiale de abuz în serviciu contra intereselor publice”.

Pe  4 iunie 2015 magistraţii Judecătoriei Craiova au pronunţat sentinţa în dosar. Astfel, primarul Neagoe Paulică a primit o pedeapsă de 3 ani închisoare cu executare, din care va fi scăzută perioada arestării preventive de la 19 iulie la 7 noiembrie 2013, Mihai Iulian a primit 2 ani şi 8 luni închisoare tot cu executare, Constantin Coman a scăpat cu o amendă administrativă în cuantum de 1.000 de lei, iar inculpatele Zaga Radu şi Luciana Mihai au primit câte 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 3 ani şi câte 100 de zile de muncă în folosul comunităţii. Toţi inculpaţii au declarat apel, însă Curtea de Apel Craiova le-a respins acum apelurile ca nefondate, menţinând hotărârea pronunţată pe fond.