Lupi vs lei, de Valentine’s Day

0
218

Universitatea Craiova joacă duminică, de la ora 14, pe “Extensiv”, primul meci oficial de anul acesta, contra Petrolului

Universitatea Craiova – Petrolul Ploieşti

Duminică, ora 14, stadion: “Extensiv”

Universitatea: Straton – S. Achim, Iliev, Acka, Vătăjelu – Madson, Mateiu – Ivan, Zlatinski, Bancu – Nuno Rocha. Antrenor: Daniel Mogoşanu. Rezerve: L. Popescu – Dumitraş, Izvoranu, Herghelegiu, Măzărache, R. Petre, Băluţă.

Petrolul: Cobrea – Peteleu, Inez, Prestia, Pulhac – Astafei, Ziani, Marinescu, Zoubir – Pacar, Paolucci. Antrenor: Constantin Schumacher. Rezerve: I. Popescu – Mişelăricu, Gavrilă, Varga, Michail, Bucşă, Guerriero.

 

Campionatul se reia în acest week-end, iar Universitatea debutează într-un meci oficial în 2016 împotriva ultimei clasate, Petrolul. Faţă de sezonul trecut, alb-albaştrii sunt mai puţini, fiindcă Bawab a ajuns la Steaua, iar pe Bălgrădean, Curelea şi Ferfelea nu se mai contează, deşi ei îşi încasează salariile de 8-10 mii de euro pe lună. Şi de pe bancă au dispărut câteva personaje, Emil Săndoi acceptând rezilierea contractului, iar Adrian Popescu a fost trimis să pregătească juniorii. A rămas, în schimb, Daniel Mogoşanu, care îl asistase pe Săndoi şi la câteva meciuri de anul trecut. Fost antrenor la  echipa-satelit, Mogoşanu n-are patalama de “principal” şi de aceea conducerea clubului l-a avansat director tehnic. Fiindcă e nevoie şi de un tehnician cu licenţă PRO, Victor Naicu va îndeplini de jure acest rol, el fiind de facto antrenor secund. Mogoşanu nu-l poate utiliza pe Popov, accidentat, iar Kay este şi el incert.

La acest meci, Universitatea are ambii delegaţi suspendaţi, atât Silvian Cristescu, cât şi Emil Pieleanu primind sancţiuni de două etape din partea Comisiei de Disciplină, fiindcă au protestat vehement la meciul pierdut acasă cu FC Voluntari.

Pentru fanii care nu se tem de ploaie, care vor să-şi ducă iubitele la stadion de Valentine’s Day sau care vor să scape de ele pentru două ore şi să vadă două echipe de play-out, biletele la meci sunt 5, 10, 15 şi 25 de lei şi se găsesc peste tot, de la stadion până la magazinul clubului sau la Domo, Germanos, Vodafone, Orange şi OMV. Pentru cei care vor să stea lejer în fotoliu şi să-şi cumpere bere de banii de bilet, meciul se transmite pe Digisport 1, Dolce Sport 1 şi Look TV. Arbitrul se anunţă astăzi după-amiază, dar sigur nu va fi Balaj, care a condus aseară ASA – Pandurii.

Mogoşanu vrea să profite de lipsa de omogenitate a Petrolului

Daniel Mogoşanu, este convins că echipa se va prezenta bine la debutul oficial în 2016 şi se va impune în faţa Petrolului, echipă care a schimbat mulţi jucători în pauza competiţională: “Venim după o perioadă delicată ca rezultate, nu am mai câştigat de cinci meciuri şi am ratat obiectivul, purtăm povara unor nerealizări, aşa că este o mare presiune asupra noastră. Meciul cu Petrolul va fi unul  cu încărcătură, dar sunt convins că ne vom prezenta bine şi vom câştiga. Chiar dacă se află pe ultimul loc, nu trebuie să subestimăm Petrolul, fiindcă nu mai este echipa de până acum. Au schimbat mult la nivelul lotului, au mai multă calitate, dar probabil suferă la capitolul omogenitate, iar noi trebuie să profităm de acest lucru”.

Mogoşanu a afirmat că Universitatea nu mai are un obiectiv concret pentru acest campionat, ci doar să aibă o constanţă în joc şi rezultate. Ca să mai prindă play-off-ul, alb-albaştrii trebuie să câştige toate cele trei meciuri, ASA să nu ia niciun punct, iar Iaşiul să piardă un meci şi să mai facă măcar un egal. “Obiectivul rămas pentru restul sezonului este să adunăm cât mai multe puncte, iar la final vom trage linie şi vom vedea unde ne aflăm. Ne propunem să jucăm fotbal, să nu mai avem inconstanţă în rezultate. Până acum aveam câteva meciuri bune, apoi urma o cădere” a spus Mogoşanu. Acesta s-a referit şi la pregătirea din Antalya şi la jucătorii ofertaţi de Steaua, dar care au rămas în Bănie: Ivan, Mateiu, Bancu şi Vătăjelu: “Principalul câştig în pauza de iarnă, este grupul în sine, care a avut o atitudine foarte bună în pregătire. De asemenea, este un lucru pozitiv rămânerea jucătorilor care erau doriţi de Steaua. Îi înţeleg într-un fel, te simţi într-un anumit fel când un club mult mai mare îţi face o ofertă. Ei trebuie să gestioneze foarte bine următoarea perioadă, fiindcă toată lumea va fi cu ochii pe ei”.

Numirea lui Mogoşanu nu este agreată de fanii craioveni, care-şi doreau un antrenor cu nume. “Important este că mă simt sprijinit de conducerea clubului, deşi adevăratul sprijin ţi-l oferă doar rezultatele” a fost răspunsul lui “Mogo”.

Iliev: “Nu cred că putem retrograda”

Noul căpitan al Craiovei, Valentin Iliev, îi înţelege pe suporterii olteni, care consideră că echipa este mai aproape de retrogradare după ce a ratat play-off-ul şi i-a pierdut pe Bălgrădean şi Bawab, dar spune că dimpotrivă, rezultatele vor fi dintre cele mai bune, întrucât grupul este unit şi jocul a fost unul bun în meciurile amicale. “Cât timp sunt şanse teoretice, putem spera chiar la cupele europene. E normal ca suporterii să fie sceptici, fiindcă am avut rezultate slabe în ultimele meciuri din 2015, dar eu nu cred că putem retrograda. Pufi şi Bawab sunt doi jucători de mare valoare, e păcat că nu mai fac parte din lotul nostru, dar noi trebuie să ne concentrăm pe jucătorii actuali şi să fim uniţi. Din experienţă, pot spune că importanţa cea mai mare pentru echipă este modul cum relaţionează jucătorii, cât de unit este grupul. De asemenea, unui jucător nu-i este suficientă calitatea, are nevoie şi de caracter şi de atitudine pentru a reuşi în carieră. Dacă Ivan nu a ajuns la Steaua, înseamnă că aşa a vrut Dumnezeu şi e mai bine pentru el. O să vină şi vremea unui transfer, dar până atunci trebuie să se concentreze pe jocul său la Craiova”.

Ziani, transferul de marcă al “lupilor galbeni”

Ultima clasată în Liga I, Petrolul Ploieşti, şi-a schimbat antrenorul, în locul experimentatului Mihai Stoichiţă venind Constantin Schumacher, tehnician mai contestat chiar decât Mogoşanu. În iarna aceasta, prahovenii au pierdut jucători importanţi precum: Pecanha, Ropotan, Moussa, Tudose, Lemnaru, Tamuz şi Nepomuceno, dar au adus înlocuitori cu CV: Paolucci (Latina), Inez (Botev Plovdiv), Mişelăricu (Viitorul), Begeorgi, Lesoimie (ambii Ajaccio), Guerriero (Laval), Pacar (Servette Geneva), Prestia (Parma), I. Popescu (Dinamo), Gavrilă (Petrolul), Ziani (Fujairah), Astafei (Adanaspor), Stana (Ceahlăul), Marcos (Nea Salamina). Dintre aceştia, craioveanul Stana va lipsi, fiind accidentat.

Algerianul Karim Ziani este unul dintre numele sonore care au ajuns în iarna aceasta în Liga I. Acum în vârstă de 33 de ani, magrebianul a costat-o pe Marseiile în 2007 nu mai puţin de 11 milioane de euro, iar peste doi ani Wolfsburg a plătit pentru el 10 milioane de euro. Din 2011, algerianul a fost în lotul unor echipe din zona Golfului, însă în ultimul an a jucat foarte puţin, astfel explicându-se şi sosirea sa la Ploieşti.