Ceea ce noi am gândit, pentru astăzi, se referă la două probleme specifice și anume tratarea infarctului miocardic și a accidentului vascular. Din păcate, statistica – și nu am să vorbesc, am să vă las pe dumneavoastră, că știți foarte bine subiectul – nu este una deloc încurajatoare. România, din păcate, se află pe ultimul loc la capacitatea de a trata infarctul miocardic și accidentul vascular, iar, prin programul pe care ni-l propunem, la nivelul Ministerului Sănătății și desigur, prin sprijinul pe care Guvernul îl va acorda derulării acestui program, intenționăm – şi sunt convins că prin toate cunoștințele și prin toată dăruirea dumneavoastră, vom pune în practică aceste trei programe cât mai curând posibil.
Sigur, programul de infarct miocardic, el există în momentul de față, doar că are o reprezentare redusă la nivelul țării și, din ceea ce am înțeles de la domnul ministru Rafila, există atât suportul tehnic și logistic, dar în mod deosebit, resursa umană, personalul pregătit, care, cu câteva elemente de pregătire specifică, poate să fie în măsură să preia aceste cazuri şi, desigur, să pornim un program, practic, în oglindă, pentru că avem deja proiectul acesta al infarctului maturat şi care trebuie doar dezvoltat, să pornim, cum spuneam, în oglindă şi programul de tratare a accidentelor vasculare.
Cred foarte mult în puterea de mobilizare a echipei Ministerului Sănătăţii, în puterea dumneavoastră de a sprijini acest demers şi să găsim soluțiile necesare astfel încât să putem să acoperim uniform întreg teritoriul ţării, găsind, sigur, soluţii, inițial la nivel regional, urmând ca ulterior să procedăm la extinderea lui în cât mai multe locații posibile. Mulțumindu-vă încă o dată pentru participare, am să îi dau cuvântul domnului ministru Rafila…”