Handbal (m) – România va juca barajul pentru CM 2019

0
144

Naţionala masculină de handbal a României s-a calificat în play-off-ul pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2019, organizat de Germania şi Danemarca, după ce a câştigat grupa de calificare de la Bolzano (Italia), din care au mai făcut parte Italia, Ucraina şi Insulele Feroe. În meciul decisiv, România a remizat, scor 26-26, cu Ucraina, tricolorii având nevoie de un egal pentru a câştiga grupa. Ucrainenii au condus pe tot parcursul jocului, chiar şi la 5 goluri diferenţă, dar pe final băieţii lui Xavi Pascual au revenit şi au egalat. Finalul a fost dramatic, ucrainenii având ultimul atac, dar au aruncat peste poartă. Cel mai bun jucător al nostru a fost Demis Grigoraş, în condiţiile în care vedeta Alexandru Şimicu, revenit la naţională după 3 ani, s-a accidentat şi a lipsit în acest joc decisiv.

Au jucat pentru România: Iancu, Popescu – portari; Ramba 4, Rotaru 1, Grigoraş 10, Racoţea 1, Sadoveac 4, Soare 2, Negru 2, Csepreghi 1, Humet, Fenici, Fotache, Onyejekwe 1, Militaru, Thalmaier.

România îşi va afla adversarul la sfârşitul Campionatului European din Croaţia – 28 ianuarie – când va avea loc tragerea la sorţi. Pentru a juca la turneul final din Germania şi Danemarca, tricolorii sunt nevoiţi să treacă de o naţională care se va clasa în zona locurilor 4-14 la Campionatul European.