Profesori din Franţa pentru studenţii la Drept

0
488

În această perioadă, la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova susţin două cursuri de specialitate doi profesori invitaţi de la Universitatea „Bourgogne” din Franţa, iar temele prezentate au trezit interesul atât al studenţilor , cât şi al cadrelor didactice . Mai mult, instituţia de învăţământ superior are pregătit un program de master în limba engleză, cu referinţă în anul de învăţământ 2017/2018.

dreptFacultatea de Drept a Universităţii din Craiova îşi continuă trendul de promovare şi specializare a cursurilor de specialitate, cu participarea unor cadre didactice de prestigiu din toată lumea. Astfel, prof. univ. dr. Patrick Charlot, Doctor Honoris Causa al Universităţii din Craiova, susţine cursul „Philosopies et theries des droits de l’homme”, iar prof. univ. dr. Philippe Icard  va prezenta „Discriination et vulnerabilites”.

Activităţile se desfăşoară în cadrul programului de studii universitare de masterat, specializarea „Drepturile omului”, cu predare în limba franceză, în cadrul căruia vor susţine mai multe cursuri profesori invitaţi de la instituţiile specializate din Franţa, Elveţia şi Spania. În perioada 16-19 ianuarie, este aşteptat prof.univ.dr. Gerhard Fiolka, de la Universitatea din Fribourg (Elveţia).

drept1Recent, Universitatea din Craiova a sărbătorit 50 de ani de francofonie în Oltenia, iar Facultatea de Drept a oferit primul program de studii în limba franceză. „Dezvoltarea ofertei educaţionale cu predare într-o limbă de circulaţie internaţională, în special engleză sau franceză, este o prioritate pentru instituţia noastră”, a precizat prof. univ. dr. Sevastian Cercel, decan al Facultăţii de Drept.

Pentru anul universitar viitor, „Dreptul” pregăteşte un program de master – „Dreptul afacerilor” – cu predare în limba engleză. De asemenea, pentru studenţii străini din cadrul Erasmus+ sunt pregătite materiale didactice în engleză şi franceză. „Mobilitatea studenţilor şi cadrelor didactice este importantă pentru dezvoltarea personală şi instituţională, iar Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova susţine constant această activitate”, a menţionat lect. univ. dr. Raluca Voinea, din cadrul Departamentului de Relaţii Internaţionale a facultăţii.