După două licitaţii anulate, Primăria Craiova a reuşit, în sfârşit, să atribuie contractul de lucrări pentru reabilitarea ultimelor două etaje ce mai rămăseseră de la Spitalul de Boli Infecţioase. Modernizarea întregului spital a început din 2013 şi ar trebui să fie încheiată în luna martie a acestui an, când vor fi terminate şi aceste saloane în care sunt îngrijiţi copiii. Exteriorul clădirii va fi refăcut cu bani de la BERD, spitalul fiind implicat într-un proiect de 660.000 euro.
Primăria Craiova a reabilitat Spitalul nr. 3 treptat, etaj cu etaj. Aşa cum s-a întâmplat cu toate unităţile sanitare aflate în subordinea municipalităţii, în fiecare an a fost direcţionată câte o sumă de bani de la buget pentru lucrări de modernizare. În septembrie, când s-a inaugurat etajul doi, cu cele 10 rezerve în care funcţionează cele două clinici de Boli Infecţioase Adulţi, primarul a anunţat că va fi deschisă licitaţia şi pentru restul de două etaje. Din septembrie şi până în decembrie, Primăria Craiova a scos de două ori la licitaţie această lucrare, dar investiţia nu s-a putut adjudeca deoarece se prezentase numai o singură firmă.
Saloanele vor fi gata în martie
La sfârşitul lui decembrie, în timp ce inaugura o secţie a Spitalului de Neuropsihiatrie, primarul Lia Olguţa Vasilescu a reluat subiectul celor două etaje de la Boli Infecţioase care nu-şi găsesc un constructor şi a promis, din nou, că licitaţia va fi reluată până când se va putea găsi o firmă care să facă această lucrare. Recent, primarul a postat, pe pagina sa de Facebook, ştirea că primăria a semnat, în sfârşit, contractul de reabilitare pentru etajele 5 şi 6 ale Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, acolo unde sunt îngrijiţi copiii. „S-a semnat contractul de reabilitare a etajelor 5 şi 6 de la Spitalul de Boli Infecţioase, din Craiova. Sunt ultimele două etaje din acest spital care rămăseseră nereabilitate şi care vor fi gata în luna martie”, a spus primarul Craiovei.
Reabilitarea a început din 2013
Etajul pe care funcţionează cele două clinici pentru adulţi a fost reabilitat cu o sumă de 950.000 lei, bani care au fost acordaţi de la bugetul local, lucrarea realizându-se pe parcursul anului 2015. În 2014, Primăria Craiova a alocat, de asemenea, Spitalului de Boli Infecţioase o sumă de 1.700.000 lei, tot din bani publici, care au fost investiţi în lucrări de reabilitare a saloanelor de la etajele 3 şi 4. În anul 2013, Primăria Craiova a alocat Spitalului nr. 3 o sumă de aproximativ 640.000 lei. La vremea respectivă s-a reabilitat şi modernizat sala de aşteptare, camera de gardă, biroul de internări adulţi şi copii şi bucătăria.
Spitalul municipal va fi construit cu fonduri locale
În curtea spitalului va fi construit noul spital municipal. Potrivit autorităţilor, acesta va fi de 5 stele şi va fi ridicat pe scheletul existent în imediata apropiere. Și în acest caz, licitaţia de execuţie a durat o jumătate de an, autorităţile reuşind să atribuie lucrarea, în noiembrie 2015, unei asocieri de firme al cărei lider este societatea Recon SA. Lucrarea se ridică la suma de 500.000 euro, bani care sunt acordaţi în totalitate de la bugetul local. Pentru a echipa spitalul, Primăria Craiova are nevoie de o sumă de 3 milioane de euro, bani pe care şi-a propus să îi solicite de la Ministerul Sănătăţii, printr-un proiect la care municipalitatea se oferă să plătească o cotă de 10% din aceste costuri. În noua clădire se vor muta Secţiile Medicală I, Medicală II, Medicală III, Fizioterapie şi Urgenţă, aferente Spitalului Clinic Municipal „Filantropia”.