Maria Ciobanu susţine un spectacol de retragere la Sala Polivalentă din Craiova

0
166

„Ciocârlia cântecului popular românesc”, Maria Ciobanu, se retrage din activitate printr-un spectacol special care va avea loc la Sala Polivalentă din Craiova, pe data de 9 martie, începând cu ora 19.30. Intitulat „Lie, Lie Ciocârlie, rămân a voastră Marie!”, spectacolul se va bucura de participarea extraordinară a copiilor artistei – Leontina Văduva, Camelia Ciobanu, Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu.

Atmosfera de sărbătoare va fi completată de artişti valoroşi, precum Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, Gelu Voicu, Mioara Velicu, Gheorghe Turda Prezentarea şi voia bună vor fi asigurate de gazda spectacolului, Văru’ Săndel, iar acompaniamentul va reveni Orchestrei „Doina Basarabiei”, conducător artistic şi orchestrator – Valeriu Caşcaval, un maestru al ţambalului.

Biletele s-au pus în vânzare la Sala Polivalentă şi la Teatrul Naţional

«Maria Ciobanu este un fenomen al folclorului românesc. Uimitoarele performanţe vocale ale artistei au fost recunoscute de la începutul carierei, aducându-i în scurt timp de la debut supranumele de „ciocârlia cântecului popular românesc”. Cântecul care i-a adus nemurirea în inimile românilor, „Lie, ciocârlie”, exprimă pe deplin harul aproape nepământean al artistei», subliniază organizatorii evenimentului – Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) şi Asociaţia „Dracula”, în cadrul proiectului naţional „Artă contra drog”, în colaborare cu Etno TV şi Radio România Antena Satelor.

Biletele pentru spectacolul de la Sala Polivalentă din Craiova s-au pus deja în vânzare, la preţurile de 30, 50 şi 80 de lei, şi pot fi procurate de la Sala Polivalentă şi Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, ca şi online, de pe www.vandbilete.ro, www.bilete.ro, www.mytiket.ro, www.eventim.ro.

Maria Ciobanu va susţine un spectacol de retragere din viaţa artistică şi pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, pe data de 16 martie, de la ora 19.30.

A primit Crucea naţională Serviciul Credincios şi este ambasador al României la ONU

Maria Ciobanu (n. 3 septembrie 1937, Roşiile, judeţul Vâlcea) este reper şi simbol în cultura românească, cu o carieră strălucită de peste 60 de ani şi cu un repertoriu ce cuprinde peste 500 de piese înregistrate pe discuri la Radio şi TV. A primit, de-a lungul timpului, prestigioase premii şi distincţii.

Preşedintele României Ion Iliescu i-a conferit artistei, la 29 noiembrie 2002, Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală”. La 7 februarie 2004 i-a conferit şi Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”. Pe 4 iunie 2008, Maria Ciobanu a primit gradul de ambasador al României la ONU. În data de 23 octombrie 2014, într-o ceremonie care a avut loc la Castelul Peleş din Sinaia, Mariei Ciobanu i-a fost oferită, din partea Casei Regale a României, decoraţia Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a Regelui Mihai I al României.