“Vine Poliţia şi ia toată marfa” , la Dolj: bunuri contrafăcute confiscate, iar cuantumul amenzilor aplicate depăşind 65.000 de lei

0
191

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice au desfăşurat o acţiune pentru combaterea activităţilor ilicite ce se comit în domeniul drepturilor de proprietate industrială sau în domeniul industriei alimentare. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost verificate 38 de societăţi comerciale şi 18 persoane fizice. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 65.500 de lei, fiind confiscată şi suma de 7.365 de lei. De asemenea, au fost constatate şi două infracţiuni prevăzute de Legea nr.84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice. La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Sunt şi exemple în acest sens.  Astfel, cu ocazia controlului efectuat la punctul de lucru al unui agent economic, în municipiul Băileşti, poliţiştii au constatat că reprezentanții acestuia nu au evidențiat în aparatul de marcat fiscal suma de 2.700 lei, provenită din comercializarea mărfurilor. Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 20.000 lei, conform prevederilor O.U.G. 28/1999 rep., dispunându-se confiscarea sumei neînregistrate. De asemenea,  la punctul de lucru al unui agent economic, în comuna Poiana Mare, poliţiştii au constatat că reprezentanții acestuia nu au evidențiat, în aparatul de marcat fiscal, suma de 360 lei, provenită din comercializarea mărfurilor. Şi în această situaţie a fost aplicată sancţiune contravenţională, în valoare de 10.000 lei, dispunându-se şi confiscarea sumei neînregistrate de 360 lei. Tot în municipiul Băileşti, cu ocazia verificărilor efectuate la punctul de lucru al unui agent economic, au fost identificate 100 articole de îmbrăcăminte purtând însemnele și inscripțiile unor mărci înregistrate, pentru care nu s-au prezentat documente de originalitate sau autenticitate, acestea fiind expuse spre comercializare. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, prevăzută de Legea nr.84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, produsele fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.