Mioveni – Craiova sau “neplătiţii” vs “îmbuibaţii”

0
375

În epilogul etapei a 21-a a Superligii, Universitatea Craiova joacă astăzi, de la ora 20.30, în deplasare, cu CS Mioveni. Este duelul echipelor care trec prin perioade incerte, cu scandaluri, în Bănie problemele fiind cauzate de îmbuibarea şi plafonarea jucătorilor, în timp ce la Mioveni, dimpotrivă, lipsa banilor reprezintă motiv de răzmerită în lot.

Dragoş Bon: „E clar că ne aşteaptă un joc dificil, pentru că situaţia mentală şi a ultimelor rezultate, prin care echipa trece, ne face să ne aşteptăm la o partidă dificilă, dar vom face tot ce este posibil omeneşte pentru a ne a reabilita câtuşi de puţin în faţa suporterilor, care şi ei trec printr-un moment la fel de greu ca şi noi, pentru că îi ştim foarte bine cât sunt de pătimaşi şi ce s-a întâmplat în ultima perioadă ne-a întristat pe toţi. Vă garantez că vom face tot cea ce depinde de noi pentru a câştiga cele trei puncte şi acesta să fie un nou punct de plecare, pentru că aşa e la fotbal, următorul joc te poate reabilita şi poate să-ţi aducă entuziasmul de care ai nevoie pe viitor. Cei de la Mioveni nu au o poziţie bună în clasament, dar şi la ei, prin schimbarea de antrenor, când a venit domnul Stoica, au avut ceva rezultate, sunt o echipă cu experienţă, cu talie, bine organizată, care practică un joc defensiv destul de organizat, cu cinci fundaşi, trebuie să fim atenţi la prevenţie, la contraatac şi să avem răbdare”.

Marius Stoica: „Normal că va fi o partidă foarte grea, ne gândim cum ne putem recupera până la acest joc. Nu ne interesează pe ce se întâmplă cu banca tehnică de la ei, Universitatea Craiova are un lot excepţional. Indiferent ce antrenor va veni, ei sunt jucători pregătiţi, instruiţi, nu sunt în aceeaşi situaţie ca noi. Noi nu ne-am pregătit şapte zile şi contează enorm de mult. Mă bucur că totuşi azi am făcut un antrenament bun, ăsta e singurul câştig. Cred că şi-au dat seama, sper să se pună pe picioare până la jocul cu Craiova, chiar dacă şi ei au atâtea probleme, dar pe noi ne interesează problemele noastre. Vor fi schimbări, am avut jucători pe care încercăm să-i recuperăm, de când sunt aici n-am putut să aliniez niciodată cel mai bun 11 din cauza accidentărilor”

Statistica LPF:

“Argeşenii sunt fără victorie pe teren propriu în campionatul curent, palmaresul acestora cuprinzând patru rezultate de egalitate şi cinci partide pierdute.

Oltenii sunt fără înfrâgere în ultimele patru deplasări din campionat, interval în care au înregistrat două succese şi două remize.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de trei ori în principala competiţie internă şi de fiecare dată s-a impus gruparea craioveană.

Primul meci a avut loc pe 30 octombrie 2021, Universitatea Craiova – CS Mioveni 5-2 (4 goluri Andrei Ivan, Jovan Markovic / Bogdan Rusu – dublă).

Cea mai recentă confruntare directă din Superliga României s-a consemnat pe 14 august 2022, Universitatea Craiova – CS Mioveni 1-0, gol marcat de Andrei Ivan. Merită amintit faptul că, în minutul 90+3 al acestui meci, oaspeţii au ratat un penalty prin Liviu Antal.

Se întâlnesc echipele care au loturile cu cele mai mari medii de vârstă, Universitatea Craiova – 27 ani şi 5 luni, respectiv CS Mioveni – 27 ani şi două luni.”