Declin nestăvilit al echipei de handbal a Craiovei

0
369

Acum 4 ani şi jumătate, SCM Craiova reuşea o performanţă istorică pentru sportul din Bănie, cucerind Cupa EHF, devenind în acelaşi timp şi vicecampioana României. În finala Cupei EHF, formaţia antrenată de Bogdan Burcea trecea de actuala deţinătoare a Champions League, Vipers Kristiansand, după ce, pe parcurs, învingea alte echipe care acum evoluează în Liga Campionilor: Brest Bretagne, Kastamonu, dar şi pe danezele de la Randers, unguroaicele de la Debrecen şi de puternicele echipe din Rusia, Kuban Krasnodar şi Lada Togliatti.

De la acel moment antologic, SCM Craiova a intrat pe o rută descendentă, de la an la an dezamăgind tot mai crunt. Acum două sezoane, formaţia din Bănie juca barajul pentru menţinerea în primul eşalon. În ultimele două stagiuni, deşi oficialii anunţau la start că pretenţiile vor creşte şi echipa se va prezenta cel puţin onorabil, rezultatele n-au fost nici pe departe pe măsura aşteptărilor. În stagiunea precedentă, obiectivul a fost locurile 1-8, dar SCM Craiova n-a intrat în acest interval.

În sezonul actual, prestaţiile sunt, din nou, departe de ţelul invocat, iar în week-end-ul trecut, SCM Craiova a înregistrat una dintre cele mai ruşinoase reprezentaţii. În etapa a 9-a a Ligii Florilor, trupa păstorită de Bogdan Burcea, antrenorul recent revenit de la Campionatul European, unde a fost secundul lui Florentin Pera, a fost zdrobită de nou-promovata CSM Târgu Jiu.

Bucă, Ciolan, Coteţ şi Chiricuţă le-au venit de hac fetelor lui Burcea chiar în Sala Polivalentă din Bănie, scor 26-21 (14-10), într-un meci dominat net de gorjencele care au avut-o între buturi pe bulgăroaica Dzhukeva, fostul goal-keeper al Craiovei.

Au evoluat pentru SCM Craiova: Curmenț, Sousa – Krpez Slezak 10 goluri, Rocha 4, Cace 2, Țicu 2, Șelaru 1, Andrei 1, Vâlcan 1, Joao, Rodrigues, Tudorică, Jipa, Bak.

După 9 runde, SCM Craiova este pe locul 10 în clasamentul Ligii Florilor, cu 9 puncte, având 3 victorii şi 6 eşecuri, iar sezonul este deja compromis. În runda următoare, echipa lui Burcea joacă în deplasare cu Măgura Cisnădie.