Google se va confrunta cu alte sancţiuni din partea Departamentului de Justiție datorită achiziționării Fitbit

0
246

Achiziția Fitbit de către Google de luna trecută a stârnit îngrijorări imediate cu privire la noul acces al gigantului tehnic la datele de sănătate sensibile, pe fondul controlului guvernului asupra accesului său deja larg la o gamă de date private privind consumatorii săi. Acum, gigantul tehnologic se va confrunta cu o sancţiune guvernamentală de peste 2,1 miliarde de dolari, potrivit unui nou raport.

Departamentul de Justiție va examina achiziția Fitbit pe lângă investigarea sa asupra practicilor de afaceri mai largi ale Google, a informat marți Josh Kosman în New York Post.

Companiile care iau în considerare fuziunile trebuie să depună propuneri atât la Departamentul de Justiție, cât și la Comisia Federală a Comerțului, pentru ca oricare dintre agențiile antitrust să poată examina acordul. Multe dintre tranzacțiile anterioare ale Google au fost revizuite de FTC, care supraveghează un grup de lucru care monitorizează comportamentul anticoncurențial în Silicon Valley, dar Departamentul de Justiție a luptat pentru competența de a revizui acordul Fitbit și a susținut că revizuirea fuziunii se potrivește cu agenția guvernamentală mai largă. investigarea antimonopol a gigantului tehnologic.

Fitbit face ceasuri inteligente și brăţări de fitness care sunt capabile să urmărească obiceiurile de dormit ale purtătorului, ritmul cardiac și alte informații personale. Achiziția ar oferi Google una dintre cele mai importante companii de pe piața în creștere a dispozitivelor de calcul portabile.

Potrivit firmei de cercetare de piață IDC, Apple a fost producătorul nr.1 de dispozitive portabile la nivel mondial în al treilea trimestru, cu o cotă de 35% din piață. Fitbit s-a clasat pe locul cinci după cota de piață.