Ultima impresie, atât cât mai contează…

0
153

Duminică, alb-albaştrii joacă ultimul meci al anului pe teren propriu, împotriva lui FC Voluntari

Universitatea Craiova se mai agaţă de puţinele şanse pe care le mai are să prindă play-off-ul, iar victoria în meciul cu FC Voluntari este esenţială pentru a mai rămâne în luptă. La ultimul meci de acasă în 2015, pe teren nu se vor afla suspendaţii Bawab şi Băluţă şi accidentaţii Acka şi Popov. După ce echipa a câştigat doar 1 punct în ultimele 3 meciuri, Emil Săndoi speră într-o redresare, care să înceapă duminică, iar ca obiectiv pentru ultimele cinci meciuri este obţinerea a cel puţin 13 puncte. „Am reuşit de atâtea ori să revenim, să sperăm că o facem şi acum. În tur, după primele opt etape am obţinut şase puncte, iar în ultimele cinci am câştigat 13 puncte, care ne-au adus aproape de play-off. În retur, după opt meciuri am acumulat opt puncte, ne dorim să obţinem măcar 13 din următoarele cinci jocuri. Acum, din păcate, nu ne mai bazăm doar pe noi, aşteptăm şi paşii greşiţi ai adversarelor la play-off. Nu-i vom avea pe Acka şi Popov, stoperii cu care începusem campionatul, parcă e un blestem al nostru acesta al fundaşilor centrali, şi în campionatul trecut şi în acesta suntem nevoiţi să improvizăm, să folosim soluţii de avarie.  În plus ne lipsesc Bawab şi Băluţă în avanposturi, dar sunt convins că jucătorii care vor intra vor încerca să suplinească aceste absenţe şi vor face o partidă bună“.

Săndoi s-a referit şi la derby-ul pierdut cu Steaua, la Piteşti: “Alegerea Stelei să joace la Piteşti s-a dovedit foarte bună. Au avut un stadion arhiplin, care, cu excepţia băieţilor veniţi din Craiova, cărora doresc să le mulţumesc pentru încurajări, au susţinut frenetic echipa bucureşteană. Mă aşteptam sincer la un stadion împărţit. Nu a fost aşa: Steaua se pare că este iubită în Piteşti. Nu am stat bine la capitolul joc colectiv, am avut o posesie slabă. Dar, să ştiţi că, indiferent de adversar, de fiecare dată am încercat să ne impunem stilul, să dominăm”.

Vătăjelu: “Nu dezarmăm, luptăm până la capăt”

Marcator în tur contra Voluntariului, Bogdan Vătăjelu a vorbit despre şansele la play-off şi starea de spirit din lot: „Starea de spirit la echipă nu este cea mai bună, ţinând cont că ultima victorie e cea de la Chiajna. Nu ne convine situaţia din clasament, dar nu ne rămâne decât să mergem la victorie în fiecare etapă de acum înainte. Știm că nu mai sunt echipe mici, că pe acest final de sezon toată lumea vrea puncte, necesare fie în bătălia pentru evitarea retrogradării, fie pentru intrarea în play-off. În ceea ce ne priveşte, putem mai mult. Am arătat cu Dinamo, cu ASA, cu Pandurii că putem. Play-off-ul este un obiectiv personal, dar şi al echipei. Ieşirea din el ar fi o dezamăgire, mai ales că nu cred că un jucător poate ajunge la Euro din play-out. Noi nu dezarmăm şi vom lupta până în ultima etapă. Ne dorim să fim în primele şase echipe ale campionatului“.  Vătăjelu a vorbit şi despre partida de la Piteşti şi a cerut scuze suporterilor în numele echipei: „În ultimele meciuri ne-a lipsit Bawab, dar sunt sigur că toţi cei care vor intra vor face totul să marcheze. Inclusiv cu Steaua, care împotriva noastră a făcut cel mai bun meci al ei din acest campionat. Mă bucur că atâţia suporteri au venit la Piteşti să ne susţină, ne pare rău că noi, la rândul nostru, nu le-am oferit motive de satisfacţie. Dezamăgirea noastră a fost la fel de mare şi, probabil, din acest motiv, fiind foarte supăraţi, am ezitat să mergem la galerie după fluierul final“.

Voluntariul, alt “look” cu Mulţescu

De la venirea lui “Smurd” Mulţescu, Voluntariul are o altă exprimare, reuşind şi rezultate remarcabile precum remizele de la Giurgiu şi Botoşani şi cea de acasă cu CFR (în care ilfovenii au condus cu 2-0), victoria în faţa Petrolului. Mulţescu mizează pe jucători cu experienţă precum Pancu, Maftei, Rus, Todoran şi M. Costea, în acelaşi timp oferind credit tinerilor împrumutaţi de la alte echipe, precum Briceag (Craiova) sau Vâlceanu (Steaua). În tur, Universitatea s-a impus cu 2-1, prin golurile marcate de Băluţă şi Vătăjelu. “În primul rând trebuie să ne atingem obiectivul pe termen scurt, victoria cu Voluntari. Întâlnim o echipă disciplinată, cu jucători experimentaţi, aflaţi pe final de carieră. Dar nu trebuie să ne fie frică de adversar, ci să gestionăm bine momentele din joc. Să fim atenţi la finalizare, pentru că problemele avute în campionatul precedent în avanposturi s-au perpetuat şi în actuala stagiune“ spune Emil Săndoi.

 

Universitatea Craiova – FC Voluntari

Duminică, ora 14, stadion: “Extensiv”

Universitatea: Bălgrădean – Achim, Iliev, Kay, Vătăjelu – Madson, Zlatinski, Mateiu – Bancu, Ivan, Nuno Rocha. Rezerve: Straton – Dumitraş, Izvoranu, Ferfelea, Curelea, Herghelegiu, Măzărache. Antrenor: Emil Săndoi.

FC Voluntari: Balauru – L. Rus, S. Rădoi, Novakovic, Briceag – Vâlceanu, Goossens, Todoran – Kone, M. Costea, Pancu. Rezerve: Botaş – Maftei, Spahija, Voduţ, Novac, Tchoutou, Ad. Bălan. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.