Galacticii voleiului mondial, aproape de a juca în Polivalentă

0
244

Dacă va elimina Kecskemet, SCMU Craiova va întâlni formaţia italiană Trentino, care „reprezintă în volei ce sunt în fotbal Bayern, Barca sau Real”, spune Dan Pascu

Voleibaliştii de la SCMU Craiova pot realiza o performanţă majoră, „cea mai importantă de la înfiinţarea clubului”, după cum o caracterizează reprezentanţii municipalităţii. Astfel, dacă vor trece de formaţia maghiară Kecskemet, elevii lui Dan Pascu pot juca împotriva formaţiei italiene Energy Diatec Trentino, un colos al voleiului mondial. „Ei reprezintă în volei ce sunt în fotbal Bayern, Barca sau Real. Ar fi o performanţă deosebită să ne calificăm în sferturile celei de-a doua competiţii ca importanţă din volei. Trentino este un nume cu mare rezonanţă în voleiul mondial, au jucători de top, care câştigă sute de mii de euro. Dar noi ne mobilizăm în meciurile cu adversari puternici, aşa că putem face faţă” spune Dan Pascu. Şi pentru a juca împotriva italienilor în sferturile de finală ale CEV Cup, alb-albaştrii trebuie să câştige 2 seturi în returul de marţi, 16 decembrie, din Polivalentă, cu ungurii de la Kecskemet, pe care i-au zdrobit în deplasare, scor 3-0. Craiovenii fac declaraţii de complezenţă, conform cărora vor trata fiecare meci în parte cu seriozitate, dar este evident că deja există o emulaţie a întâlnirii cu Trentino. „Vom da totul pe teren, nu vom intra să ne facem selfie cu adversarii!” spune căpitanul echipei, Laurenţiu Lică. „Ar fi o mare onoare să jucăm cu Trentino” recunoaşte şi coechioierul spu, Bogdan Ene. Dacă SCMU Craiova a învins fără probleme pe Kecskemet, acelaşi lucru l-a făcut şi Trentino în faţa israelienilor de la Maccabi Tel Aviv, pe care i-au surclasat în doar o oră şi 5 minute, câştigând la 16, 12 şi 20.

Întâlnirea cu Trentino s-ar juca undeva în jurul datei de 13-14 ianuarie la Craiova, dar până atunci, marţi, de la ora 19.30, este returul cu Kecskemet. „Până la Trentino trebuie să tratăm serios disputa cu Kecskemet, pentru că aţi văzut ce a păţit Dinamo, i-a învins în deplasare cu 3-2 şi a pierdut acasă cu 3-1. Au jucători tineri, rapizi şi un antenor sârb. Noi ne-am uşurat meciul din tur forţând serviciul” a spus Dan Pascu despre meciul cu Kecskemet. Bogdan Ene l-a completat: „În tur, cu ungurii, am făcut cel mai bun meci al nostru din acest sezon, iar în setul al treilea am jucat perfect”.

Până la italieni, joacă împotriva campioanei

Până la meciul cu Trentino, care se conturează tot mai clar, şi chiar până la returul cu Kecskemet, SCMU Craiova va avea ocazia să se acomodeze cu adversarii de calibru în faţa campioanei României. Tomis Constanţa este neînvinsă în Divizia A1, are un parcurs excelent în Champions League, iar mâine seară, de la ora 18, evoluează în Sala Polivalentă contra Craiovei. Dan Pascu nu vrea să pună presiune pe elevii săi, spunând că este un meci normal de campionat, ba chiar anul trecut Craiova şi-a adjudecat ambele dispute din sezonul regulat contra „galacticilor” din Divizia A1. „Pentru noi este un meci ca toate celelalte, chiar dacă Tomis este campioană, nu a pierdut şi este aproape de sferturile Champions League. Va fi un meci frumos, bărbătesc, deschis oricărui rezultat” spune Pascu. „Ne aşteaptă un joc greu, deschis oricărui rezultat. Ne motivează aceşti adversari puternici, spectatorii vor vedea jucători de calitate de ambele părţi ale fileului şi faze spectaculoase” spune Bogdan Ene. „Aşteptăm publicul la sală să facem un spectacol împreună. Putem să-i încurcăm pe cei de la Tomis, orice punct obţinut contra lor este un bonus, care ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivul” declară Laurenţiu Lică. Căpitanul Craiovei spune că el şi colegii săi sunt obşnuit ca adversarii să fie extramotivaţi când joacă împotriva Craiovei, acest lucru fiind provocat de dubla calitate a lui Dan Pascu, de antrenor şi selecţioner, jucătorii români dorind să se remarce atunci când sunt urmăriţi de selecţioner.