Fiţi alături de Baroul Dolj în campania „Fii bun şi dăruieşte de Crăciun”

0
407

Campania Baroului Dolj „Fii bun şi dăruieşte de Crăciun” a fost lansatî în 2007 şi vizează ajutorare copiilor şi bătrânilor nevoiaşi. Campania, devenită tradiţie, se va desfăşura şi în acest an, iar cei care doresc să se implice trebuie să ştie că pot dona, la sediul Baroului Dolj, bani, haine şi încălţăminte, paturi, jocuri şi jucării, care vor fi distribuite în perioada Crăciunului la colectivităţile de bătrâni şi copii aflaţi în dificultate. Partenerul Baroului Dolj în această campanie este Asociaţia „Vasiliada”.

Asociaţia „Vasiliada” partener tradiţional al Baroului Dolj

Sumele de bani adunate în campania „Fii bun şi dăruieşte de Crăciun” vor fi folosite pentru asigurarea hranei zilnice a copiilor din cadrul centrelor „Sf. Stelian” din localitatea Lipov, judeţul Dolj şi “Aripi de Lumină” din Craiova. Dacă în 2011, 40 de copii din familii nevoiaşe serveau zilnic o masă caldă şi participau la activităţile educative organizate de Asociaţia Vasiliada, anul acesta numărul a crescut la peste 100.

Toate lucrurile vor fi distribuite, direct, la persoane cu o situaţie socială deosebit de grea din judeţul Dolj, prin intermediul Asociaţiei Vasiliada, partenerul tradiţional al Baroului Dolj în derularea campaniei „Fii bun şi dăruieşte de Crăciun”.

Ion Turculeanu

„Cu cât sumele şi obiectele donate vor fi mai mari şi mai multe, cu atât mai mulţi oameni se vor bucura de sărbătoarea Crăciunului. Am credinţa că prezentul proiect, bazat pe sentimente umanitare, pe generozitate şi afecţiune, se va constitui într-un element de repoziţionare a profesiei noastre în viaţa socială a cetăţii şi va împlini şi pe plan sentimental menirea noastră ca oameni”, a declarat decanul Baroului Dolj, prof.univ dr. av. Ion Turculeanu.

„Trebuie să învăţăm, să fim solidari cu semenii noştrii”

Această campanie de întrajutorare a fost luată ca model şi de alte barouri din ţară, pentru că spune decanul Baroului Dolj, Ion Turculeanu, în perioadă de criză este şi mai mare nevoie să fim solidari, să strângem rândurile şi să fim mai apropiaţi de cei cu care soarta a fost mai vitregă: „Dacă ne uităm în afara graniţelor, vom observa că societatea are o mentalitate deschisă şi o mai mare aplecare spre întrajutorare. Noi, avocaţii, nu putem rămâne indiferenţi la problemele, cu care se confruntă semenii noştrii. Ne-am implicat în această campanie cu tot sufletul şi pot să spun, că de la an la an donaţiile au crescut. În acest an, români, care sunt plecaţi în străinătate, ne-au solicitat, să punem pe site şi un cont în valută, pentru că vor, să doneze şi ei bani pentru aceşti oameni. Trebuie să învăţăm, să fim solidari cu semenii noştrii. Eu nu cred, că suntem un popor de oameni egoişti. Ba din contră!”.

„Colaborarea noastră cu Baroul Dolj este una de durată şi sper ca ea să se dezvolte”

Asociaţia „Vasiliada” este la al treilea an când este preferată de Baroul Dolj ca partener în această campanie. „Este primul an de când noi suntem preferaţi ca parteneri ai Baroului Dolj când proiectul este extins. Dacă până acum era în program doar centrul „Sf. Stelian” din localitatea Lipov, judeţul Dolj, de anul acest am introdus şi centrul „Aripi de Lumină” din Craiova. Cele două centre au acelaşi specific: copiii sunt în prag de abandon şcolar, provin din familii defavorizate monoparentale, familii cu o situaţie materială precară în care trăiesc minim doi copii. Campania se va încheia cu o licitaţie de tip silent action, la data de 19 decembrie a.c., la Hanul Craioviţa, în cadrul Balului Baroului Dolj, în care urmează să fie licitate produse confecţionate în cadrul celor două centre: felicitări, obiecte de lut, podoabe de brad şi produse tradiţionale româneşti. Sumele adunate vor fi folosite pentru hrana zilinică şi obiecte educaţionale. Colaborarea noastră cu Baroul Dolj este una de durată şi sper ca ea să se dezvolte”, a declarat Cătălina Tănăsescu, psiholog şi PR al Asociaţiei „Vasiliada”.

Donaţiile se pot face şi prin virament bancar:  în lei – cont nr. RO41 RNCB 0134 1087 9377 0001 deschis la BCR CRAIOVA (SWIFT: BCR RO BU; Adresa: Craiova, str. Doljului, nr. 1B, jud. Dolj) de Asociaţia DEM D. STOENESCU (CIF 25382941); în euro – cont nr. RO31 BRDE 170S V815 5820 1700 deschis la BRD – Groupe Société Générale, Sucursala Craiova (SWIFT: BRDE RO BU; Adresa: Craiova, str. Bld. Carol I, nr.4, bl. M6, jud. Dolj) de Baroul Dolj (CIF 4553658).

Baroul Dolj publică detalii despre evoluţia acestui proiect pe site-ul  instituţiei, www.barouldolj.ro.