„Cum să te eliberezi de nevoia de aprobare: o privire asupra filosofiei lui Adler”.

0
305

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, în parteneriat cu Muzeul Cărții și Exilului Românesc, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” Dolj și Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, organizează în ziua de 14 noiembrie 2024, începând cu ora 17.00, în Sala mică a Casei de Cultură a Studenților din Craiova, conferința intitulată „Cum să te eliberezi de nevoia de aprobare: o privire asupra filosofiei lui Adler”.

Prelegerea susținută de lect. univ. dr. Constantin Crăițoiu, de la Facultatea de Științe a Universității din Craiova, explorează filosofia adleriană, care pune accentul pe relațiile interpersonale și dezvoltarea personală, respectiv pe echilibrul dintre valori și integritate personală. Dezbaterea pornește, ca la fiecare întâlnire, de la o carte. De această dată, cartea care prilejuiește discuția este „Curajul de a nu fi pe plac celorlalți. Cum să fii liber, să îți schimbi viața și să fii cu adevărat fericit”, a autorilor I. Kishimi și F. Koga.

Atelierul de lectură Synaxis, organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte dr. Irineu Ion Popa, arhiepiscopul Craiovei și mitropolitul Olteniei, a fost conceput din dorința de a orienta lecturile studenților și de a încuraja dezbaterile transdisciplinare. Aflat la a treia ediție, atelierul a păstrat, în esență, același format: fiecare întâlnire are în centru o carte reprezentativă, care oferă o perspectivă specifică asupra temei generale. În anul universitar 2024-2025, tema generală a întâlnirilor Synaxis este „Ce este adevărul? Despre cunoaștere și discurs”. Lectura constituie punctul de plecare al unei călătorii mai ample, întreprinse sub îndrumarea unor invitați, specialiști în domeniu.

Întâlnirile furnizează cadrul propice nașterii unor discuții vii, a reflecțiilor și a reacțiilor menite să suscite interogații și căutare personală. Prelegerile susținute de-a lungul anului vor fi publicate într-un volum dedicat temei, împreună cu discuțiile și sugestiile participanților la dezbatere.

Coordonatorii proiectului sunt pr. lect. dr. Mihai Ciurea și pr. lect. dr. Lucian Zenoviu Bot.

Mai multe informații și înscrierea la adresa electronică bot_lucian@yahoo.com.