Peste 100.000 de vizitatori la deschiderea Târgului de Crăciun

0
752

Târgul de Crăciun din Craiova a fost deschis, ieri seară, cinci zone centrale plus cartierul Craiovița Nouă fiind acum pregătite pentru sărbătorile de iarnă: Piața Mihai Viteazul, Centrul Vechi, esplanada Teatrului Național, zona Doljana, Părculețul de la Catedrala Sf. Dumitru. Iluminatul festiv, însemnând peste un milion de beculețe, instalațiile fiind alese chiar de edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, în urma consultărilor a zeci de cataloage.

Iluminatul festiv a fost aprins la ora 18.30, iar cei mai bucuroși au fost copiii. Bradul înalt de aproape 20 de metri, patinoarul, căsuța lui Moș Crăciun, parcul de distracții și căsuțele sculptate și ornate tematic, unde comercianții își vor vinde produsele până pe 8 ianuarie, au fost cele mai aglomerate locuri.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, prezentă la deschiderea luminițelor estima undeva la peste 100000 de oameni, veniți din toate colțurile țării. “Peste 100 000 de oameni au venit să vadă Târgul de Crăciun din Craiova. Intrarea în Craiova dinspre București a fost blocată aproape toată seara, iar în zona centrală s-a circulat bară la bară. Deși târgul se desfășoară în patru piețe și un parc, într-un perimetru de 1 kmp, se pare că e prea mic pentru apetitul craiovenilor și al oaspeților noștri”, a spus edilul Craiovei, într-o postare pe Facebook.

Desigur, nu ar fi putut exista Târg de Crăciun fără feluritele de mâncăruri și dulciuri tradiționale. Comercianții au venit din mai toate zonele țării, iar deschiderea târgului cu aproape 20 de zile mai devreme ca de obicei i-a tentat și mai mult. Dulciurile făcute dîn casă, cozonac, gogoși, turtă dulce, wafe, clătite, plăcinte, vată de zahăr, dar și mâncare tradițională și vinul fiert par a fi și anul acesta favoritele vizitatorilor. Ca element de noutate, anul acesta a apărut și „Muzeul de ciocolată” , ceva inedit și cu produse de calitate.