Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații

0
142

“Marcăm astăzi Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații cu sentimentul că sacrificiul eroilor români căzuți la datorie, profesionalismul, curajul și dedicația celor care ne-au reprezentat cu cinste în misiuni și în teatre de operații din afara granițelor ne învață ce înseamnă respectul și iubirea de țară.

          România le dedică lor această zi, aceeași în care Europa marchează 101 ani de la semnarea Armistițiului între puterile Antantei și Germania, care avea să pună capăt Primului Război Mondial. Acel moment al istoriei a căpătat, pentru România, și mai multă valoare prin Marea Unire care a urmat la 1 Decembrie 1918, datorată sacrificiilor făcute de militari, dar și de toți românii.

          Curajul și determinarea celor care au luptat pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a României, aprecierea de care militarii români de astăzi se bucură în rândul partenerilor și aliaților noștri externi ne dau încredere că moștenirea noastră istorică și interesele țării sunt apărate cu profesionalism și responsabilitate.

          Îi omagiem pe cei căzuți în luptă. Pe cei aflați în teatrele de operații îi asigur de respectul meu, le mulțumesc pentru modul în care ne reprezintă și îi așteptăm sănătoși acasă la încheierea misiunilor”.

 Ludovic Orban,

Prim-ministru al României