Romanian Business Leaders atrage atenţia asupra lipsei de predictibilitate, coerenţă şi transparenţă a deciziilor Guvernului

0
39

 

Lideri din economia privată sunt profund îngrijorati de lipsa de predictibilitate si transparenta cu care Guvernul Romaniei ia decizii si atrag atentia ca deteriorarea mediului de afaceri face ca investitiile sa scada mai accelerat decat au facut-o in prima parte a anului 2013.

Potrivit Barometrului Bunei Guvernari (editia 5 – aprilie-iunie 2013), 83% din antreprenorii si mangerii respondenti considera ca deciziile luate de autoritati nu sunt predictibile, iar 70% sunt nemultumiti de transparenta Guvernului. Consecinta imediata este deja vizibila – investitiile au scazut in primul semestru al anului, potrivit Prognozei de toamna publicata saptamana trecuta de Comisia Europeana.

“Lipsa de coerenta cu care guvernantii iau decizii ne afecteaza puternic increderea in existenta unei minime strategii economice la nivel national. Ca oameni cu grija bugetelor de salarii pentru mii de oameni, nu mai putem fi siguri de nimic, nici macar pentru urmatoarele trei luni. Permanent avem surprize despre noi modificari ale legislatiei si, de cele mai multe ori, ne sporesc grijile. Planurile de investitii ne sunt date peste cap si Romania pierde locuri de munca”, a declarat Mihail Marcu, presedintele Fundatiei Romanian Business Leaders.

amanunte in editia print de maine