Fără Chiricheş în baraj

0
26

Lotul României s-a reunit ieri, dar căpitanul naţionalei s-a accidentat şi va rata dubla cu Grecia pentru Mondiale

Vlad Chiricheş

Ultimul week-end înaintea dublei cu Grecia pentru Mondiale ne-a adus cea mai proastă veste: căpitanul echipei şi probabil cel mai bun fotbalist român din 2013 va lipsi. Vlad Chiricheş s-a accidentat înainte de pauză, în meciul Tottenham – Newcastle, suferind o fractură de piramidă nazală, după o ciocnire cu un coechipier. Antrenorul naţionalei a vorbit, la conferinţa de presă de ieri, în primul rând, despre accidentarea lui Vlad Chiricheş, spunând că aceasta va conta. Piţurcă mai speră totuşi într-o refacere a stoperului de 24 de ani până la meciul retur. „Accidentarea este destul de gravă, e fractură, care necesită cel puţin şase zile de pauză. Vom decide dacă putem miza pe el măcar în cel de-al doilea meci. Sper ca lipsa lui Chiricheş să nu se vadă, dar, fiind unul din cei mai valoroşi jucători români, probabil se va simţi. Sper ca înlocuitorul său să se ridice la acelaşi nivel. Gardoş a jucat la ultimul meci pe postul lui Chiricheş, iar acesta e un avantaj. Mă voi decide însă până la ora meciului, în funcţie de forma băieţilor” a spus Piţurcă. Vestea i-a bucurat pe greci, care consideră că au scăpat de cel mai bun fotbalist român al momentului. „Cu câteva zile înainte de baraj, o piază rea a lovit România. Adversara noastră va fi lipsită de aportul unui jucător important. Cel mai în formă fotbalist, căpitanul şi liderul Vlad Chiricheş, a suferit o fractură nazală şi va absenta din ambele întâlniri”, scrie presa din Grecia.

Tricolorii au promisă cea mai mare primă din istoria calificărilor

Selecţionerul e încântat de faptul că Bogdan Stancu a reuşit să marcheze din nou în prima ligă din Turcia şi speră ca acest lucru să îl facă şi în partidele cu Grecia. „Mă bucur pentru că Stancu a marcat în campionat, sper să o facă şi la echipa naţională. Îmi doresc mult mai mult de la Maxim, fiindcă are calitate. Ne dorim să marcăm în Grecia, dacă nu o vom face, va fi foarte greu să ne calificăm. Şi un 0-0 ar fi bun până la urmă. Lazăr mi-a spus că jucătorii de la PAOK sunt într-o stare avansată de oboseală. Grecii au de partea lor valoarea şi experienţa, iar noi suntem mai inventivi. De la mijloc în sus, toţi jucătorii greci sunt periculoşi. Va trebui să fim foarte atenţi în apărare. Grecii au o motivaţie formidabilă. Ar fi o performanţă extraordinară pentru fotbalul românesc dacă vom reuşi să ne calificăm. Jucătorii au promisă cea mai mare primă din istoria calificărilor la Mondiale, dar nu cred că se vor gândi la bani în aceste meciuri” a mai spus selecţionerul.

Keşeru: „Aş merge şi pe jos până în Brazilia, numai să ne calificăm”

Claudiu Keşeru a făcut o analiză a echipei Greciei, considerându-l pe Mitrouglou drept unul dintre cei mai periculoşi jucători ai elenilor, însă crede că forţa colectivă este cel mai important atu al acestora. „Mitroglou a înscris foarte multe goluri de la începutul campionatului. Din punctul meu de vedere atuul lor este forţa colectivă. Grecii fac o atmosferă care îmi place foarte mult şi care mă stimulează. Grecia este un adversar care ne este accesibil, e bine că am evitat Portugalia. Dacă înscriem acolo, avem şanse foarte mari. Merg pe jos şi până în Brazilia, numai să fim acolo. Pentru mine nu există motivaţie financiară la echipa naţională. Nu m-ar interesa dacă mâine ne-ar spune că nu vom primi nimic. Prezenţa la un Campionat Mondial e mai presus decât banii” a declarat atacantul Bastiei.

Lotul României pentru meciurile cu Grecia:

Portari:  Pantilimon (Mancester City), Tătăruşanu (Steaua), Lobonţ (AS Roma), Lung jr. (Astra Giurgiu); Fundaşi: Măţel, Găman (ambii Astra Giurgiu), Luchin, D. Grigore (ambii Dinamo), D. Goian (Asteras Tripolis), Gardoş, Latovlevici (ambii Steaua), Raţ (West Ham); Mijlocaşi:  Torje (Espanol), Nicoliţă (FC Nantes), Lazăr (PAOK Salonic), Bourceanu, Tănase (ambii Steaua), Cociş (Hoverla), Hoban (Petrolul), Maxim (VfB Stuttgart); Atacanţi: B. Stancu (Genclerbirligi), Grozav (Terek Groznâi), Marica (Getafe), Keşeru (Bastia), M. Niculae (Hoverla).