O nouă ediţie a Festivalului-concurs de interpretare muzicală „Vreau să cânt!”

0
972

Tinerii solişti de muzică uşoară, clasică ori populară, dar şi instrumentişti se pot înscrie, până pe 22 noiembrie, la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului-concurs de interpretare muzicală „Vreau să cânt!”. Competiţia este organizată de  Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană Pentru Sport şi Tineret Dolj, şi se va desfăşura în zilele de 24 şi 25 noiembrie, pe două categorii de vârstă: 10-13 ani şi 14-18 ani.

Ambele categorii ale concursului au trei secţiuni: Interpretare vocală muzică uşoară; Interpretare vocală muzică populară, folk; Interpretare instrumentală muzică uşoară, populară, clasică (pian, vioară, chitară, instrumente de suflat, instrumente folclorice tradiţionale etc.).

Fiecare participant, solist vocal sau instrumentist, va prezenta două piese, la alegere – una în tempo rapid, alta în tempo lent. Piesele pot fi interpretate cu negativ, acompaniament (orgă, chitară ş.a.) sau neacompaniate. Fişa de participare, împreună cu o copie după actul de identitate al participantului şi o fotografie recentă, format 3/4, vor fi trimise prin poştă pe adresa Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova sau vor fi depuse personal.

Juriul va acorda premii la cele două categorii de vârstă, pentru fiecare secţiune în parte, astfel: Premiul I (40 de lei), Premiul al II-lea (30 de lei), Premiul al III-lea (20 de lei). La latitudinea acestuia rămâne şi decernarea altor distincţii, ca şi redistribuirea premiilor alocate, în funcţie de valoarea concurenţilor. Totodată, tinerii vor primi diplome de participare. De menţionat că cei care provin de la şcoli de specialitate, precum Liceul de Artă „Marin Sorescu”, vor fi jurizaţi separat.

Festivalul-concurs de interpretare muzicală „Vreau să cânt!” se va desfăşura sâmbătă, 24 noiembrie, începând cu ora 10.00, la sediul Casei de Cultură „Traian Demetrescu”, iar Gala Laureaţilor va avea loc a doua zi, de la ora 11.00. «Acest eveniment cultural vrea să ofere şi ocazia unei întâlniri între tineri cu preocupări artistice comune, în cadrul festivalului fiind prevăzută o seară pentru discuţii libere între participanţi – sâmbătă, de la ora 18.00 –, în care concurenţii se pot cunoaşte, pot schimba impresii, păreri despre cum ar dori să fie un astfel de festival în viitor», spune managerul instituţiei, prof. Alexandru Stuparu.