Ford prezintă Tourneo Connec

0
234

Ford a dezvăluit noul vehicul multifuncțional Tourneo Connect, care va aduce un nou nivel de stil, spațiu și versatilitate mărcii Tourneo.

Noul Tourneo oferă soluția ideală pentru stiluri de viață active, cu un interior confortabil și extrem de flexibil, capacitate completă de șapte locuri și posibilitatea de a alege între două ampatamente diferite. Este perfect adaptat pentru a gestiona orice, de la transportul echipamentelor de camping și echipamentelor sportive până la furnizarea unui partener practic pentru întreprinderile mici.

Cabina inteligentă și conectată oferă cele mai noi tehnologii digitale, în timp ce o suită cuprinzătoare de sisteme sofisticate de asistență a șoferului face ca noul Tourneo Connect să fie confortabil și ușor de condus. Noile caracteristici includ conducerea asistată pentru a reduce stresul și Pro Trailer Backup Assist pentru a simplifica manevrele la remorcare.

Odată cu noul Tourneo Connect debutează de asemenea și un sistem de tracțiune integrală care sporește încrederea la condus, precum și o nouă opțiune de transmisie automată pentru modelele pe benzină, ambele făcând parte dintr-o gamă extinsă de noi motoare pe benzină și diesel pentru a oferi o eficiență de top în clasa sa. 1

„Noul Tourneo Connect este primul dintr-o nouă generație interesantă de vehicule Tourneo de la Ford. Noul său design actualizat, versatilitatea cu șapte locuri și noua tehnologie de tracțiune integrală, precum și caracteristicile sale de conectivitate foarte importante oferă o combinație câștigătoare pentru clienții noștri”, a declarat Hans Schep, director general, Ford Pro, Europa. „Am luat calitățile pe care clienții le prețuiesc și le-am ridicat la un alt nivel; am construit un nou Tourneo Connect, pregătit pentru orice provocare – indiferent dacă este vorba de muncă sau joacă.”

Cabină flexibilă și practică

Noul Tourneo Connect oferă capacitatea de șapte locuri atât pe modelele cu ampatament scurt L1, cât și cu ampatament lung L2, mai practice și confortabile. Atunci când nu sunt utilizate, al doilea și al treilea rând de scaune pot fi pliate, culcate sau îndepărtate pentru a crea o zonă spațioasă de încărcare pentru echipamentele de lucru sau sportive. Scaunul pasagerului din față se pliază plat pentru a permite transportarea în siguranță a obiectelor cu lungimea de până la 3 metri, cum ar fi caiacele, mobilierul împachetat plat sau cheresteaua. 2

Noul interior sporește confortul fără a compromite caracterul practic pe care îl preferă clienții Tourneo Connect. Ușile laterale glisante mari de pe fiecare parte a vehiculului ajută copiii și ocupanții vârstnici să intre și să iasă în spații restricționate unde ușile convenționale ar putea să nu se poată deschide complet. Confortul este îmbunătățit de suporturile multiple pentru pahare, spații de depozitare și porturi de încărcare, în timp ce plafonul din sticlă panoramic și controlul climatic cu zonă dublă ajută la aerisirea cabinei și o face mai confortabilă pe drumurile lungi. Covoarele durabile din cauciuc, ușor de curățat, sunt disponibile ca accesoriu.

Noul Tourneo Connect introduce, de asemenea, noi pachete de tehnologie de asistență a șoferului. Pachetul de parcare adaugă Asistență activă la parcare împreună cu Asistență la ieșirea din parcare 7, care poate identifica automat manevra de parcare din spațiile de parcare perpendiculare și paralele în timp ce șoferul controlează accelerația, frânarea și selecția treptelor.

Pachetul de asistență la remorcare include noul Pro Trailer Backup Assist 7 pentru a ajuta la prevenirea sau diminuarea riscului de aparitie a fenomenului de „jackknifing” la mersul înapoi cu remorca. Sistemul permite chiar și șoferilor neexperimentați să manevreze cu încredere utilizând butonul de reglare a oglinzii ușii, în locul volanului, pentru a controla direcția vehiculului și remorcii. Împreună, camera video și senzorii din spatele noului Tourneo Connect detectează perimetrul remorcii și suprapun instrucțiunile pe ecranul camerei pentru a ajuta în continuare șoferii.

Modelele Tourneo Connect echipate cu transmisia automată PowerShift pot fi, de asemenea, prevăzute cu Controlul adaptabil inteligent al vitezei de croazieră împreună cu Sistemul de păstrare a benzii de circulație7, care oferă conducere asistată pentru funcții de accelerație, frânare și direcție pentru a reduce stresul pe autostrăzi sau în traficul de tipul start-stop.

Pentru eliberarea spațiului în cabină și simplificarea experienței de conducere, o frână de parcare electrică este montată standard pentru toate vehiculele Tourneo Connect. Funcția permite, de asemenea, Auto Hold 7 pentru o pornire mai ușoară în rampă.

Vehiculele din echiparea Sport introduc Sistemul de iluminare frontală adaptivă 7 ca standard, care poate recunoaște în mod inteligent scenarii de conducere, inclusiv pe autostradă, urban, rural și intersecții, și poate modifica modelul fasciculului farurilor și luminozitatea pentru a optimiza vizibilitatea și a reduce efectul de orbire. Faza lungă automată, precum și farurile și luminile spate cu tehnologie LED sunt, de asemenea, standard.

În plus față de tehnologiile sale avansate de asistență a șoferului, noul Tourneo Connect poate fi prevăzut cu funcții de îmbunătățire a confortului, inclusiv parbrizul încălzit Quickclear, ștergătoarele de ploaie cu senzor ‑ și oglinzile ușilor încălzite.

Eficiență de top în clasa sa

Gama cuprinzătoare de motorizări pe benzină și diesel este de așteptat să ofere o eficiență de top în clasa sa pentru noul Tourneo Connect, cu un consum anticipat de combustibil de la 4,9 l/100km și emisii de CO2 de la 127 g/km. 1 Pe lângă faptul că aduce pentru prima dată tracțiunea integrală vehiculului pentru activități multiple, gama de propulsoare oferă și o opțiune de transmisie automată atât pentru motoarele pe benzină, cât și pentru cele diesel disponibilă pe toate variantele de ampatament.

Gama de motoare turbo cu patru cilindri include un motor pe benzină EcoBoost de 1,5 litri care dezvoltă 114 CP și 220 Nm cuplu,1și două pe motorină EcoBlue dezvoltând 122 CP și 320 Nm cuplu sau 112 CP și 280 Nm cuplu. 1 Tehnologia Auto Start-Stop este standard în toată gama pentru o eficiență optimizată. Ambele motoare diesel au un sistem inovator de „dozare dublă” care injectează AdBlue în amonte de două convertoare catalitice selective pentru a ajuta la reducerea oxizilor de azot și sunt, de asemenea, compatibile cu combustibilii alternativi cu Ulei Vegetal Hidro-tratat (HVO) și cu Gaz Lichid (GTL).