Pietoni accidentaţi în timp ce traversau strada regulamentar

0
77

Mai multe persoane au fost rănite în urma unor accidente de circulaţie petrecute în Craiova, dar şi pe drumurile din judeţ, în cursul zilei de miercuri. În două dintre cazuri, victimele erau pietoni care traversau strada regulamentar. 

Încă de dimineaţă, înaintea orei 8.00, poliţiştii de la Rutieră au avut de lucru, primul eveniment rutier petrecându-se în comuna Amărăştii de Jos. Din cercetările oamenilor legii a reieşit că Remus Boruz, de 27 de ani, din comuna Dobroteşti, în timp ce conducea un autoturism Ford, înmatriculat în Bulgaria, a intrat în depăşirea unei autoutilitare fără să se asigure şi s-a ciocnit frontal de un camion condus regulamentar, din sens opus, de Marinică Stoica, de 48 de ani, din comuna Daneţi. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a lui Alexandru Boruz, în vârstă de 20 ani, pasager pe bancheta din dreapta faţă a autoturismului Ford.

În aceeaşi zi, în jurul orei 12.00, Costel David, de 56 de ani, din Craiova, la volanul unui Cielo, în timp ce circula pe DN 65F (Centura de Nord a Craiovei), la efectuarea virajului la stânga către strada „Hanul Doctorului”, nu a acordat prioritate de trecere unei Dacii la volanul căreia se afla Mădălin Ioţa, de 34 de ani, tot din Craiova, cele două maşini intrând în coliziune. În urma impactului, Dacia a fost serios avariată, iar Georgiana Ioţa, de 26 de ani, din Craiova, pasageră în autoturism, a fost transportată la spital, unde medicii au stabilit că suferise, din fericire, răni care nu-i puneau viaţa în pericol.

Câteva ore mai târziu, la 16.00, poliţiştii din Calafat au fost anunţaţi de reprezentanţii Spitalului Municipal Calafat că la Secţia de Primiri Urgenţe a unităţii medicale s-a prezentat Gabriela B., de 16 ani, care a declarat că în ziua respectivă, puţin înaintea orei 14.00, în timp ce încerca să traverseze bulevardului „Tudor Vladimirescu” pe trecerea pentru pietoni, a fost lovită de un autoturism al cărui conducător a părăsit locul faptei, fără să-l intereseze starea victimei. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, au fost demarate cercetări, poliţiştii stabilind că autorul este Gheorghe Pîrvan, de 55 de ani, din Calafat. „În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului”, a precizat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

O altă tânără a fost rănită în Craiova, tot în timp ce traversa strada regulamentar. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 18.00, pe bulevardul „Tineretului”. Potrivit poliţiştilor de la Biroul Rutier Craiova, Viorel Bălan, de 54 de ani, din localitate, la volanul unui autoturism Renault, nu i-a acordat prioritate de trecere Ralucăi Gheorghe, de 24 de ani, din comuna Almăj, şi a lovit-o chiar pe „zebră”. Din fericire, tânăra a scăpat cu leziuni uşoare, însă bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi o să devină şi el pieton, întrucât poliţiştii i-au suspendat permisul de conducere.