Teatrul de Vară va fi gata în acest an

0
389

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a dat asigurări că lucrările la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu” vor fi terminate până la sfârșitul acestui an. Autoritățile locale au explicat că au existat mai multe probleme, unele legate strict de situația financiară a constructorului, dar care au fost soluționate.

Autoritățile locale au recunoscut că lucrările de reabilitare a Teatrului de Vară din Parcul Romanescu nu au mers șnur, dar, cu toate acestea, proiectul va fi gata până la sfârșitul acestui an. Asigurările au fost date recent de primarul Lia Olguța Vasilescu. „A fost o problemă foarte mare cu firma care l-a executat, dar Teatrul de Vară se va finaliza”, a spus primarul, care a explicat că întârzierea a fost produsă din cauza unor probleme ce au apărut pe șantier. ”Probleme am avut cu toate proiectele pe fonduri europene fiindcă toate au fost foarte proaste. Nu s-a urmărit dacă se și pot realiza. Iar exemplu concret a fost cel al Teatrului de vară, unde firma a întârziat foarte mult pentru că acest proiect era aproape nerealizabil”.

Copertina a fost găsită

Potrivit primarului, Teatrul de Vară s-a împiedicat de faptul că firma constructoare nu a putut să găsească tipul de acoperiș care a fost specificat în proiect. Fiind vorba de un proiect cu finanțare europeană, nici Primăria Craiova nu și-a permis să schimbe datele tehnice. ”Copertina nu se putea realiza decât cu materiale din străinătate, nu din România. Ori nimeni din România nu produce aceste materiale. Noi nu am mai putut schimba proiectul din mers, fiind vorba de finanțare pe fonduri europene. A trebuit să așteptăm ca firma respectivă să caute undeva în Europa unde să poată realiza această copertină”, a menționat primarul Craiovei. Se pare că între timp copertina a fost găsită la un furnizor din Italia.

SC Atlas și-a rezolvat problemele financiare

În plus, societatea de construcții care reabilitează Teatrul de Vară, a avut propriile probleme financiare și a oprit lucrările pentru o perioadă. Dar și acest impediment a fost depășit. „Între timp constructorul care a câștigat licitația a avut și grave probleme financiare tocmai pentru că nu a reușit să termine la timp acest contract. Dar s-a ajuns în situația în care a fost preluată de un alt investitor, care a făcut o infuzie de capital în firmă. Noi credem că totuși acest proiect se va finaliza până la sfârșitul anului”, a precizat Olguța Vasilescu. Licitația a fost deschisă pe data de 2 iulie 2013, au fost depuse nouă oferte, iar ofertantul câștigător a fost declarat SC Atlas SA Craiova.

Lucrările sunt gata în proporție de 80%

Pe 1 aprilie 2013, ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, și primarul Lia Olguța Vasilescu, au semnat proiectul de reabilitare a Teatrului de Vară din Parcul Nicolae Romanescu, cu o valoare totală de 4.391.603,28 de lei: de la Uniunea Europeană – 3.489.624,51 de lei, de Guvernul României – de 766.544,77 lei și de la municipalitate – 135.433,98 lei. Potrivit proiectului, la Teatrul de Vară s-a realizat extinderea scenei, spațiile din cabine au fost fi gletuite și zugrăvite și s-a refăcut pardoseala de pe scenă. Va fi dotat cu instalații de sonorizare și de iluminat,iar  amfiteatrul va fi acoperi cu o structură metalică retractabilă. Teatrul de Vară va avea 878 de locuri, dispuse pe 11 gradene pentru spectatori, pe scaune individuale. În cadrul aceluiași proiect, vor fi refăcute și aleile pietonale din zona de acces.