La rugby i-am fi învins

0
234

Viitorul Constanța – Universitatea Craiova 9-8, 0-0 după 120 de minute

Au transformat lovituri de departajare: Benzar, Chițu, Achim, Aganovic, Nicoliță, Filip, Boli, Gavra, Albuț / Ivan, Popov, Zlatinski, Târnăcop, Madson, Hergheligiu, Kay, Bancu. Au ratat: Casap, Cr.Ganea / Ferfelea, Mazarache, Straton.

Stadion: Central (Ovidiu), spectatori: 2.000

Viitorul: Albuț 7 – Ciupe 5 (61 Filip) 5, Mișelăricu 6 (88 Aganovic) 6, Boli 6, Ganea 5 – Benzar 6, Munteanu 5 (71 Casap) 5, Achim 7 – Chițu 6, Gavra 6, Nicoliță 7. Antrenor: Cătălin Anghel.

Universitatea: Straton 7 – Dumitraș 6 (88 Hergheligiu) 6, Kay 7, Popov 7, Târnăcop 5 – Ivan 8, Ferfelea 5, Zlatinski 6, Madson 6, Bancu 6 – Curelea 5 (79 Mazarache) 6. Antrenor: Emil Săndoi

Arbitru: Marian Balaci (Severin).

 Trei penalty-uri trase peste poarta Viitorului au consfiinţit eliminarea din Cupa Ligii a Universităţii Craiova

Universitatea s-a prezentat fără o jumătate de echipă în fieful lui Hagi, care a trimis şi el rezervele pentru disputa din Cupa Ligii. Oltenii au etalat un outfit negru, ca un doliu după despărţirea de Sorin Cârţu şi un joc la fel de închis în prima repriză, în care doar Bancu a avut o şansă de a marca. Nici oamenii lui Hagi n-au fost mai coerenţi, testând doar de la distanţă forma lui Straton. În partea a doua, oaspeţii au stat mai mult în jumătatea adversă, dar ocazii şi-au creat doar pe inspiraţia lui Ivan, periculos de două ori cu stângul.

„Văduv” de Sorin Cârţu, Emil Săndoi n-a apelat la toate schimbările, chiar dacă unii jucători acuzau crampe, pe bancă rămânând juniorii Manea şi Ciocoteală. Accidentarea lui Dumitraş l-a forţat pe Târnăcop să schimbe banda în defensivă şi pe Bancu să coboare fundaş stânga. Mazarache a fost îndrăzneţ cu o foarfecă din centrul careului, dar timp de două ore nicio echipă nu a marcat. În schimb, la lovituri de departajare s-au marcat nu mai puţin de 17 goluri, având ocazia să execute toţi cei 22 de jucători de pe teren. Paradoxal, Albuţ a adus victoria, deşi n-a parat nicio minge, dar l-a învins pe omologul Straton, care a fost inspirat la două execuţii ale gazdelor, însă ratarea sa de la 11 metri a fost decisivă. Goal-keeper-ul Craiovei le oferise coechipierilor de două ori şansa calificării, însă Ferfelea a reeditat şutul din meciul cu Astra, iar Mazarache l-a imitat, trăgând spre mare, nu spre plasă. Universitatea pierde şansa de a învinge şi a treia comună din Liga I, după ce câştigase cu Chiajna şi Voluntari şi la fel ca anul trecut iese rapid din cea mai nouă competiţie internă.

Straton a tras ca Ferfelea şi Mazarache, dar s-a comparat cu R. Baggio

La final, Săndoi a caracterizat jocul: „A fost un meci cu de toate. Am suferit la construcție în debut, dar apoi am revenit în joc. Prima repriză le-a aparținut lor, a doua nouă. La fel și reprizele de prelungire au fost împărțite. Iar loviturile de la 11 metri au dat  mai mult suspans. Nu-mi doream prelungiri pentru că se acumulează și mai multă oboseală”. Săndoi nu şi-a lămurit public situaţia, după plecarea lui Sorin Cârţu, aşteptând o decizie a conducerii: „Eu îi simt lipsa lui Sorin Cârţu, am fost colegi şi pe teren şi pe bancă, mi-a fost şi antrenor. Îl aşteptăm în continuare. Nu ştiu ce voi face, conducerea mi-a transmis că îmi acordă sprijin”, a declarat Emil Săndoi.

Cătălin Straton a apărat două penalty-uri, dar a şi ratat unul, iar la final nu şi-a ascuns dezamăgirea: „Îmi cer scuze în fața coechipierilor, care au muncit 120 de minute pentru calificare, iar eu am dat cu piciorul la ultima fază. Nu am luat gol în timpul regulamentar, nici în prelungiri, am parat două lovituri de la 11 metri, mi-aș fi dorit să fie o seară perfectă pentru mine. Iubesc Craiova și îmi doresc să fie bine, să câștigăm meci de meci. Dar s-a rupt brazda și s-a dus peste. Eu și Roberto Baggio ce am mai șutat așa”. Viorel Ferfelea se află la al doilea penalty bătut execrabil şi a dat vina tot pe teren, deşi nu mai puţin de 17 jucători, printre care şi portarul advers nu au avut problema aceasta: „Pur și simplu s-a rupt brazda. Nu mi s-a întâmplat până acum să ratez două penalty-uri consecutive. Am o vină, recunosc, dar suntem o echipă și trebuie să rămânem uniți și la bine, și la greu”.

Săndoi: „Cu Iaşiul va fi mai greu, fiindcă ei nu se avântă în atac”

Cu o medie de un punct pe etapă după 9 runde şi fără directorul tehnic Sorin Cârţu, Universitatea Craiova revine pe „Extensiv” pentru meciul cu CSMS Iaşi, programat duminică, de la ora 16. Iaşiul trece de asemenea printr-o criză, reuşind doar un egal în ultimele cinci meciuri, în care nu a marcat. „Trebuie să ne trezim şi să oprim această cădere. Primul prilej să ne revenim va fi la Craiova. Mergem să luăm punct sau puncte” a declarat preşedintele Florin Prunea, care se află încă în concediu. „Nu ne așteaptă o partidă ușoară, mai ales că Iașiul practică un fotbal diferit față de Viitorul, joacă mai compact, nu se avântă în atac” a spus Emil Săndoi. Cel mai probabil, acesta va conta pe: Bălgrădean – Achim, Popov, Kay, Vătăjelu – Băluţă, Mateiu, Zlatinski, Nuno Rocha – Bawab, Ivan, iar rezerve vor fi: Straton – Târnăcop, Acka, Madson, Bancu, Ferfelea, Curelea.  De partea cealaltă, Nicolo Napoli ar putea folosi echipa: Grahovac – I. Voicu, Frăsinescu, Mihalache, Ţigănaşu – Nuno Viveiros, Creţu, Şt. Grigorie, V. Gheorghe, Bole – Golubovic, iar pe bancă vor sta:  Caparco – Mitic, Ciucă, Boiciuc, Bădic, Enescu, L. Ganea.