Baschetbaliştii vor iar în play-off… şi mai mult decât atât

0
101

Bugetul echipei SCM Universitatea Craiova este de 500.000 de euro, unul „decent”, iar echipa este una „bună, care poate aborda la victorie orice meci şi îndeplini obiectivul”

Subiectul principal la prima apariţie în faţa presei a reprezentanţilor echipei de baschet a fost recenta „dezertare” de pe teren a echipei la amicalul cu Steaua. După ce în primul joc pierduseră la 20 de puncte, craiovenii erau conduşi la mare diferenţă şi în cel de-al doilea, când, în sfertul al treilea, au decis să părăsească terenul, iritaţi de maniera de arbitraj. Marius Toma şi-a asumat decizia, pentru ca lucrurile să nu degenereze. „Nu vreau să facem mare caz din asta, spun doar că am vrut să evităm probleme mai grave precum accidentările. Avem experienţa anul trecut, când i-am pierdut la un turneu de verificare pe Drăguşin şi Kovac. Amicalele sunt mai periculoase decât oficialele dintr-un anumit punct de vedere, jucătorii vin după o perioadă grea de antrenamente, arbitrii erau tineri, n-au ştiut să gestioneze meciul, în sfârşit, se mai întâmplă astfel de situaţii. Poate că era de evitat un amical cu Steaua, ţinând cont de orgolii şi rivalitate, dar pur şi simplu nu am mai găsit alt adversar în această perioadă” a spus team-managerul Craiovei. Acesta a precizat că bugetul pentru sezonul viitor va fi de o jumătate de milion de euro, iar obiectivul va fi intrarea în play-off. „Ne-am luat măsuri însă prin contractele întocmite să nu mai trecem printr-o situaţie similară celei de anul trecut, când jucătorii nu au mai avut aceeaşi abnegaţie după ce şi-au îndeplinit obiectivul.  Echipa este conştientă de presiunea şi pretenţiile de la Craiova şi vrem să câştigăm orice meci, indiferent de adversar, dar va fi un campionat greu şi echilibrat” a spus Toma. Echipa de baschet SCM Universitatea Craiova participă sâmbătă la megaevenimentul Craiova SportFest, urmând a fi prezentată de la ora 17 în centru, iar de la ora 19 va susţine primul amical cu bulgarii de la Balkan Botevgrad, pentru ca duminică, de la ora 17, să se dispute a doua întâlnire cu fosta adversară din Balkan League, competiţie în care „Legiunea” nu s-a mai înscris anul acesta, din lipsă de fonduri.

11 echipe se vor lupta pentru 7 locuri de play-off

Neîmplinirile de până acum ar fi legate de accidentările lui Otovic şi Velickovic, dar şi de forma modestă a americanului Kamren Belin, care s-ar putea despărţi de SCM Craiova. „Avem un buget decent, am făcut o echipă bună, cu care ne putem îndeplini obiectivul, intrarea în play-off. Sunt 11 echipe care vor lupta pentru 7 locuri de play-off, dacă excludem Asesoftul, care are o superechipă anul acesta, şi a doua formaţie a Clujului, care nu emite pretenţii. Noi avem jucători buni, cu experienţă în Liga Naţională, precum Bureau, aflat la al treilea an în România, Petrişor, care va fi căpitanul echipei şi a confirmat şi în amicale până acum, Velickovic, care a jucat 5-6 ani în România, pe Zoki Krstanovic îl cunoaşte toată lumea. Dragoş Andrei a fost şi el la naţionala României, iar Otovic şi Vucurovic au fost recent convocaţi la naţionalele secunde ale Serbiei, respectiv Muntenegrului. Sper să oferim fanilor spectacol şi rezultate, le promitem că vom lupta exemplar pentru culorile clubului şi pentru oraş” a declarat Andelko Mandic. Antrenorul sârb a fost mulţumit de prestaţia echipei în amicalele de până acum şi speră la o figură frumoasă şi în dubla din Cupa României, deşi adversarul este unul extrem de greu de abordat, Asesoft Ploieşti. Travis Bureau, prezentat drept „cel mai valoros şi mai iubit sportiv al Craiovei”, a declarat că aşetaptă un nou sezon bun la Craiova şi promite aceleaşi prestaţii spectaculoase cu care şi-a obişnuit fanii. Bureau i-a invitat pe locuitorii Băniei la Craiova SportFest, eveniment pe care l-a promovat ieri.