Elevii craioveni se pot înscrie la concursul „OlteniaStar”

0
361

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj va organiza în perioada 15 septembrie – 30 noiembrie a V-a ediţie a concursului „OlteniaStar”, ce are drept scop descoperirea şi promovarea tinerilor talentaţi în domeniile muzicii, literaturii şi artelor plastice.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Primăria municipiului Craiova, Consiliul Judeţean al Elevilor Dolj, Asociaţia Ro-Talent, Radio România Actualităţi, Radio Oltenia Craiova şi Palatul Copiilor Craiova. “OlteniaStar este un concurs aflat la ce-a de-a V-a ediţie, care se adresează elevilor de liceu din judeţul Dolj care vor să se înscrie la una din cele trei probe: artă plastică, muzică şi poezie. Ne dorim ca mulţi tineri şi să intre în concurs şi să se distreze alături de noi. Este o posibilitate pentru ei de a se exprima liber şi pentru noi de descoperi noi talente”, a spus Alina Ionescu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj.

Înscrieri între 15 septembrie şi 21 octombrie

Alina Ionescu

Pentru a se înscrie la concurs participanţii trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani. Înscrierea se face prin completarea unei fişe care se găseşte pe site-ul www.dsjdolj.ro sau la sediul instituţiei, de pe strada „Gheorghe Doja” nr. 2, Craiova. Perioada de înscriere este între 15 şi 21 octombrie, fiind urmată de cele două etape de preselecţie a finaliştilor, care au loc pe secţiuni. “Prima etapă de preselecţii se va desfăşura pe data de 24 octombrie, la Casa de Cultură a Studenţilor, iar cea de-a doua va avea loc pe 31 octombrie”, a mai spus Alina Ionescu. Concursul are trei probe: artă plastică – cu secţiunile grafică, pictură, caricatură; muzică – cu secţiunile muzică uşoară, muzică populară, muzică folk; poezie – cu o singură secţiune, creaţie.

Participanţii la secţiunea artă plastică vor depune o singură lucrare, realizată pe format A 3 odată cu fişa de înscriere la unitatea de învăţământ pentru care s-au înscris. În ceea ce-i priveşte pe participanţii la proba de muzică uşoară, aceştia vor interpreta o singură piesă. Ei vor depune negativul piesei la sediul DJST Dolj cu o zi înainte de preselecţie. Cei care se înscriu la proba de muzică populară vor interpreta două piese: fără acompaniament – o doină din zona Olteniei şi o horă cu acompaniament. Negativul pieselor va fi depus, de asemenea, la sediul DJST cu o zi înainte de preselecţie. Participanţii la această probă vor evolua în costume populare olteneşti. Cei care participă la proba de muzică folk vor pregăti o singură piesă. Elevii care se vor înscrie la proba de poezie trebuie să depună o singură lucrare odată cu fişa de înscriere la unitatea de învăţământ unde s-au înscris.

Câştigătorii, premiaţi cu o excursie tematică

Selecţia finaliştilor la probele de artă plastică şi literatură va fi făcută de un juriu specializat, în intervalul 24 octombrie – 11 noiembrie a.c., iar selecţia finaliştilor la proba de muzică se va face în cadrul celor trei preselecţii de către un juriu specializat. În ceea ce priveşte comunicarea rezultatelor finale pentru probele de la secţiunea de muzică, aceasta va fi făcută în data de 12 noiembrie a.c., pe site-ul DJST Dolj, precum şi la adresele de email din fişele de înscriere. Festivitatea de premiere este programată să se desfăşoare în cadrul finalei, pe data de 14 noiembrie a.c. Ocupanţii locurilor I – al III-lea vor beneficia de o excursie tematică gratuită şi de promovarea talentului în cadrul unor evenimente culturale organizate de DJST Dolj şi de parteneri.

 

Anastasia Croitorescu, câştigătoare a concursului „OlteniaStar” 2012: „Am luat Premiul I la acest concurs, unul deosebit, cu o organizare foarte bună. Atmosfera de familie îşi face simţită prezenţa în cadrul concursului. Am trecut printr-un proces de autocunoaştere şi descoperire, am cunoscut oameni deosebiţi”.