ISU Dolj îşi expune tehnica din dotare! – Pompierii „sting” curiozitatea craiovenilor

0
45

Craiovenii care au trecut, ieri, pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu” au putut să-i întâlnească pe o parte din necunoscuţii care sunt primii la faţa locului atunci când se întâmplă o nenorocire – fie că e vorba despre un incendiu, fie de un înec sau de un accident rutier: angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj.

Pentru că în fiecare an, pe 13 septembrie, este marcată Ziua Pompierilor, anul acesta reprezentanţii ISU Dolj s-au gândit că ar putea să le arate craiovenilor o parte din tehnica pe care o folosesc la intervenţii. Astfel că, încă de la primele ore ale dimineţii, pe esplanada Teatrului Naţional din Craiova au fost aduse autospeciale de descarcerare şi de stingere a incendiilor, echipamente de scufundări şi de alarmare a populaţiei, iar specialiştii care le utilizează cel mai des le-au oferit celor interesaţi toate detaliile despre modul de funcţionare al acestora.

Expoziţia de tehnică folosită la intervenţii rămâne şi astăzi în centrul Craiovei, urmând ca mâine să se desfăşoare un ceremonial militar cu prilejul aniversării a 164 de ani de existenţă a pompierilor. „Între evenimentele organizate pentru a marca împlinirea a 164 de ani de la înfiinţarea pompierilor ca armă, în România, ne-am gândit că această expoziţie de tehnică folosită la intervenţii ar fi binevenită. Bineînţeles că vorbim de o mică parte din ceea ce avem în dotare, însă am ales echipamente folosite în aproape toate tipurile de misiuni – de la stingere a incendiilor şi înec până la alarmare a populaţiei şi dezastre chimice. Bineînţeles că avem aici şi specialişti care le vor explica oamenilor cum funcţionează toate acestea. În plus, mâine (n.r. – astăzi), tot aici, pe esplanadă, vom avea în plus faţă de expoziţia de tehnică şi un atelier de informare a populaţiei, dar şi un cort în care vor putea fi urmărite proiecţii video cu activitatea desfăşurată de noi de-a lungul timpului”, ne-a declarat col. Mircea Mariş, prim-adjunct al comandantului ISU Dolj.

În plus, tot pentru a marca aşa cum se cuvine ziua lor, pompierii din tot judeţul s-au întrecut pe parcursul săptămânii precedente în mai multe competiţii sportive – pescuit, şah, table, minifotbal, câştigătorii alegându-se cu felicitări şi diplome.