Rădoi: “Tribuna şi atitudinea, atuurile calificării”

0
333

Discursul lui Mirel Rădoi, după calificarea Ştiinţei în play-off-ul Conference League, în urma victoriei cu 3-0 contra formaţiei ucrainene Zorya Lugansk:

“Suntem fericiți. Aș vrea să îi felicit pe băieți. Mulți s-au îndoit de posibilitățile lor după tur. Echipa nu a stat chiar slab din punct de vedere fizic, atmosfera a fost una senzațională. Sentimentul a fost ca la meciurile naționalei României. Nu aveam foarte multe alte soluții tactice dacă încercam să adoptăm alt sistem. Din timpul scurt pe care l-am avut a reieșit acest sistem. Avem pentru număr 10: Ante, Cîmpanu, Baiaram, la atacanți avem Markovic, Ivan, Koljic, Rivaldinho, avem Vătăjelu care e polivalent, Căpățână care poate fi și central. Ne-a iesit bine. Mă bucur că totul a ieșit cu bine.

Aseară am preconizat un antrenament de 70 de minute, dar am terminat după 85. Le-am zis: „Vă chinui, dar trebuie să vă obișnuiti cu asta”. Echipa nu a mai făcut pressing și nu mai construiam în 3, le-am trimis un bilet să construim în 4 ca să putem să ieșim și să avem superioritate. A fost o schimbare de sistem pe faza de construcție. Avem trei jucători care atacă foarte bine prima bară: Silva, Papp și Koljic.

Cred că avem soluțiile necesare să recuperăm jucătorii într-o perioadă scurtă. Vor fi schimbări, toți sunt aici prezenți pentru când o să apelăm la ei. Ne-a ajutat foarte mult tribuna, tot stadionul ne-a împins de la spate, ieri ne-au susținut băieții de la galerie. Cel mai potrivit lucru a fost atitudinea. Le-am spus să joace de plăcere, să aibă mai mult curaj când au mingea. Dacă o să avem în cap că o să greșim, e clar că o să greșim. E imposibil să nu greșești. Important e ca greșelile să fie cât mai mici. Nu aș vorbi foarte multe de Be’er Sheva. Îi cunosc foarte bine, e o echipă foarte bună. Au jucători de forță și de presiune, trebuie să fim foarte atenți”, a spus Mirel Rădoi