Alb-albaştrii, fericiţi după calificarea cu Zorya: “Nu le-am dat nicio şansă”

0
306

Căpitanul Universităţii Craiova, Nicuşor Bancu, spune că schimbarea sistemului de joc a contat decisiv în returul cu Zorya Lugansk, din Conference League, iar pe el îl avantajează în mod special această aşezare.

„Schimbarea sistemului de joc ne-a avantajat foarte mult şi i-am surprins şi pe cei de la Zorya, nu cred că se aşteptau la aşa ceva, dar cred că atitudinea şi determinarea noastră au făcut diferenţa. Mister ne-a spus să jucăm fotbal de plăcere, fiindcă atunci când joci de plăcere vin şi rezultatele. Am făcut o partidă foarte bună, am ţinut bine de minge şi aşa am câştigat. Nu ştiu cât este de potrivit pentru echipă acest sistem, dar pe mine mă avantajează, îmi convine sută la sută. Să vedem dacă în campionat va alege Mister să joace cu acelaşi sistem. Ar putea fi acesta un declic, fiindcă avem mai multă încredere. La un scor aşa de mare nu mă aşteptam, dar să avem atitudine bună şi să facem un joc bun mă aşteptam, am vorbit să contracarăm jocul lor de posesie, am pregătit acest lucru şi s-a văzut că atunci când au jucat şi ei minge lungă nu au putut să-şi facă jocul şi ne bucurăm că ne-a ieşit până la urmă. Ne dezavantajează că jucăm la Severin următoarele meciuri, fiindcă aţi văzut ce atmosferă a fost pe stadionul nostru, dar sperăm să vină lumea şi acolo să ne încurajeze. Tot respectul pentru adversarii noştri, sunt plecaţi de acasă de atâta timp, le ţin pumnii să scape de acest lucru”, a declarat Nicușor Bancu.

Ştefan Baiaram a declarat: „Mă bucur că am marcat, că ne-am calificat şi că ne-am făcut suporterii fericiţi, au fost alături de noi din primul până în ultimul minut. Ştiam că ei au jucători de calitate, care pasează şi ne-am dorit să intrăm foarte bine în joc şi nu le-am dat absolut nicio şansă. Am vorbit între noi să alergăm până când nu mai putem, iar când nu mai putem să ridicăm mâna şi să lăsăm alt coleg. Cred că toţi am dat maxim în acest meci. Mister ne-a dat încredere, aveam nevoie de asta, este un antrenor foarte bun şi ne bucurăm că este alături de noi. Asta e situaţia, jucăm la Severin următoarele meciuri, ne conformăm, sperăm să vină şi acolo suporterii. În repriza a doua am avut mai multă libertate, în prima parte căpitanul lor stătea om la om la mine în marcaj şi nu prea am avut faze, dar apoi m-am mişcat mai mult”, a spus Ștefan Baiaram.

Vladimir Screciu a declarat: „A fost foarte greu, dar ne bucurăm că ne-am calificat, am făcut un joc foarte bun. Am vorbit de la început că nu am avut nimic de pierdut şi ne-a ieşit. Cred că ni se potriveşte şi acest sistem de joc, sper să-l învăţăm cât mai bine. Puteam să dăm gol şi în secunda 10, ne-am pus în cap să ne ducem peste ei din start şi ne-a ieşit foarte bine”.