Sevilla şi Şahtior, în semifinalele Europa League

0
346

FC Sevilla şi Şahtior Doneţk au completat careul semifinalistelor Europa League, după ce au trecut, marţi seara, de Wolverhampton, respectiv de FC Basel.

La Duisburg, FC Sevilla, cvintuplă câştigătoare a competiţiei, ultima dată acum 4 ani, a dominat net meciul cu englezii de la Wolves, dar s-a impus abia pe final cu 1-0, gol Ocampos, după ce “lupii” au ratat un penalty în prima repriză. Jimenez a irosit de la 11 metri cursa de senzaţie a lui Adama Traore, oprit prin fault. În semifinale, FC Sevilla o va întâlni pe Manchester United, duminică, de la ora 22.

La Gelsenkirchen, Şahtior Doneţk a rezolvat din start ecuaţia calificării, prin brazilienii săi. Fostul atacant al Bistriţei, Junior Moraes, a deschis scorul în minutul 2, Taison a făcut 2-0 cu un şut deviat, iar Marcos Antonio a lovit transversala înainte de pauză. Alan Patrick, din penalty, şi Dodo au marcat în partea a doua pentru formaţia ucraineană, iar van Wolfsfinkel a stabilit scorul final, în prelungiri: 4-1. Şahtior, care a cucerit trofeul în 2009, cu Mircea Lucescu pe bancă, se va duela în semifinale cu Inter Milano (triplă câştigătoare a competiţiei), luni, de la ora 22.

Datorită componenţei careului de aşi al Europa League, toate echipele fiind calificate în grupele viitoarei ediţii a Champions League, formaţia franceză Rennes are şi ea locul asigurat lângă acestea, după ce a terminat pe locul 3 în Ligue I.