Elenii, impresionaţi de copii, oripilaţi de gazon

0
332
Cei 4.000 de puşti care au încurajat Ştiinţa la meciul cu AEK au făcut o atmosferă frumoasă, dar suprafaţa de joc de pe „Ion Oblemenco” rămâne una dezastruoasă
Din păcate, Craiova nu a învăţat în aproape doi ani cum se gestionează un gazon pe un stadion acoperit. Anul trecut, nemţii de la Leipzig au lăudat stadionul şi s-au îngrozit de gazon. Şi grecilor le-a lăsat aceeaşi impresie suprafaţa de joc de pe „Ion Oblemenco”. De altfel, chiar ai noştri, care se chinuie meci de meci pe fâneţea putredă, au caracterizat terenul. „Este dezastru, aşteptăm să jucăm la Atena pe un teren de calitate” dixit Bancu. Ce scriu grecii de la Gazzetta.gr despre gazon: „E oribil, se rupe uşor, practic nu se poate juca pe un astfel de gazon, UEFA ar trebui să observe astfel de lucruri şi să ia măsuri”.
Antrenorul celor de la AEK Atena, Miguel Cardoso, spune că nu este decisă calificarea, s-a declarat nemulţumit de condiţiile de joc, de teren prost şi de căldura sufocantă, dar s-a declarat plăcut impresionat de copiii care au venit în număr mare la stadion. „Condiţiile de joc au fost dificile, cu multă căldură şi umiditate. Terenul de joc nu a fost deloc bun. Băieţii au arătat un caracter foarte puternic, trebuie felicitaţi.  Era foarte dificil şi să respiri, cu atât mai mult să joci. Trebuie să luăm al doilea joc foarte în serios, fiindcă am câştigat numai o repriză. Trebuie să rămânem serioşi, să jucăm ca şi cum ar fi 0-0 la general şi să câştigăm şi următorul meci. Cel mai important astăzi, a fost rezultatul pozitiv, dar calificarea nu este jucată. Trebuie să avem o abordare foarte serioasă în retur pentru a ne califica. Trebuie să înţelegem că am jucat împotriva unei echipe care are nouă partide oficiale şi o singură înfrângere. Şi ar trebui să avem o abordare foarte serioasă a returului. Trebuie să ţinem cont că a dificil de jucat, din cauza căldurii. Pentru mine a fost greu, imaginaţi-vă cât de dificil a fost pentru jucători, care au trebuit să alerge pe teren. Mi-a plăcut cum băieţii au luptat, dar sigur că trebuie să jucăm mult mai bine decât am făcut-o. Dar nici nu pitem să neglijăm căldura şi faptul că terenul de joc a fost sub orice critică”.
Despre copiii care au asistat la meci, Cardoso a declarat: „Felicitări pentru idee celor de la Craiova. Vreau să trăiesc sentimentele fotbalului. Nu vreau să joc pe terenurile goale. Comportamentul publicului înfluenţează evoluţia jucătorilor. Nu ştiu dacă vom face la fel şi noi la Atena, dacă vor fi copii pe stadion, dar cu siguranţă a fost o idee foarte bună,  a fost plăcut să-i văd pe copii în tribune şi sper că am fost un exemplu bun pentru aceşti copii. Pentru că trebuie să înţelegem că comportamentul tuturor dintre noi este un exemplu. Jucătorii noştri au jucat cu  tricouri pe care era un mesaj pentru copii aflaţi în suferinţă”.
Italianul Daniele Verde a spus că gazonul prost îi face pe jucători să depună un efort dublu pe teren. „A fost foarte cald, dar cu căldura eram oarecum obişnuiţi, marea problemă a fost terenul de joc. Trebuia să încerci de două ori ca să reuşeşti ce vrei să faci, ne-a obosit şi mai mult această suprafaţă de joc execrabilă.
Brigadă din Franţa la meciul retur
Meciul AEK Atena – Universitatea Craiova, manşa a doua din turul 3 preliminar al Europa League, programat joi, de la ora 21, pe stadionul „Olimpic – Oaca Spyros Louis” din capitala Greciei, va fi arbitrat de o brigadă din Franţa. La centru va fi Jerome Brisard, ajutat de asistenţii Benjamin Pace şi Francois Biudique, al patrulea oficial fiind Jean Hamm. În vârstă de 33 de ani, Brisard a arbitrat în week-end-ul trecut meciul dintre OM şi Dijon, scor 0-2, în prima etapă din Ligue I.