Liderul-şoc al Ligii I vine la Severin

0
257

Universitatea Craiova – FC Botoşani

Severin, stadion: „Municipal”, duminică, ora 17.30 (Digisport 1, Dolcesport 1, LookTV)

Universitatea Craiova: Calancea – Kelic, Tiago, Briceag – Dimitrov, Zlatinski, Mateiu, Burlacu – Mitriţă, Gustavo, M. Roman II. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: Mitrovic – Screciu, Spahija, Barthe, Bancu, Bărbuţ, Al. Popescu.

FC Botoşani: Cobrea – Unguruşan, Miron, Burcă, Muşat – Cucu, Tincu – M. Roman I, L. Buş, Moruţan – L. Fulop. Antrenor: Costel Enache. Rezerve: Pap – Patache, Bordeianu, Plămadă, Kuku, Serediuc, D. Popa.

Universitatea Craiova întâlneşte revelaţia sezonului actual, FC Botoşani

craiovaLiderul surprinzător al Ligii I după 5 etape, FC Botoşani, este următorul adversar al Ştiinţei. Moldovenii au avut un start de sezon mult peste aşteptări, mai ales că au un nou antrenor, fără experienţă la nivelul Ligii I, Costel Enache, şi au pierdut câţiva jucători importanţi în vară, printre care Vaşvari, Herghelegiu, Popovici sau Albuţ. În plus, după ce a impresionat în primele 4 meciuri, Golofca a fost cedat la FCSB, dar asta nu i-a împiedicat pe moldoveni să învingă şi pe ACS Poli Timişoara cu 1-0, deşi nici marea speranţă, Moruţan, nu a evoluat decât câteva minute. Botoşaniul este de obicei o echipă incomodă pentru Universitatea, oltenii având palmares negativ în meciurile directe. Enache mizează pe un lot omogen şi o echipă de contraatac, cu tinerii Fulop şi Moruţan şi jucători de viteză precum Mihai Roman I şi Laurenţiu Buş. Devis Mangia consideră că Botoşaniul nu este un lider întâmplător şi că rămâne o echipă solidă chiar şi după ce l-a pierdut pe golgheterul Golofca. „Felicit Botoşaniul pentru parcursul de până acum, a demonstrat că-şi merită locul, au câştigat contra unor adversari valoroşi. Este primul meci, deci este cel mai important şi trebuie să fim pregătiţi, să abordăm acest meci cu multă atenţie. Ştim ce fel de echipă întâlnim, nu este o întâmplare că sunt pe primul loc, chiar dacă au vândut cel mai bun jucător al lor rămân o echipă solidă, se apără bine, sunt organizaţi şi buni pe contraatac” a spus antrenorul Craiovei

„Băluţă trebuie să fie fericit că este căpitanul unei echipe mari”

Devis Mangia îşi sfătuieşte căpitanul, Alex Băluţă, să se concentreze doar la ce are de făcut la Universitatea Craiova şi nu la vehiculatul transfer la FCSB: „Eu cred că Universitatea Craiova este o echipă mare şi Băluţă este fericit că joacă aici şi este căpitan. Sper să continue aşa cum a început, să fie concentrat 100% la Craiova. Unicul lucru pe care îl sfătuiesc pe Băluţă este să muncească şi să depună toată energia pentru Universitatea Craiova. Nu-mi convine aceasstă tevatură cu FCSB. Şi mie îmi plac jucători de la alte echipe, dar, din respect, nu vorbesc despre ei”.

Atât Băluţă, cât şi Fausto Rossi nu vor putea evolua duminică împotriva Botoşaniului, fiind accidentaţi.

Devis Mangia apreciază că echipa suferă pe finalurile de meci din cauza oboselii jucătorilor şi tot astfel explică şi schimbările din formula de început de la un meci la altul: „În perioada aceasta am avut meciuri la 3 zile distanţă şi acest lucru s-a simţit. Cu Juventus am simţit o scădere a ritmului în ultima jumătate de oră, în special după ce am ratat acel penalty. Vom căuta să creştem şi din punct de vedere mental, pentru a gestiona mai bine ultima jumătate de oră. Noi avem un stil de joc care necesită multă energie mentală şi fizică şi trebuie să muncim pentru a avea resursele necesare. Voi ajunge la o formulă-standard atunci când calendarul competiţional îmi va permite, probabil după întreruperea campionautului pentru meciul naţionalei. Am folosit toţi fotbaliştii pe care îi am la dispoziţie, pentru a economisi energiile echipei, i-am folosit pe cei care erau la momentul respectiv pregătiţi din punct de vedere tehnic şi fizic”

Întrebat despre lipsa de eficienţă la loviturile libere, inclusiv penalty-ul ratat la Ploieşti, Devis Mangia crede că în curând vor fi îmbunătăţiri la acest capitol: „Gustavo nu a ratat niciun penalty sezonul trecut. Dacă el se va simţi bine şi va decide să execute loviturile de penalty în continuare, atunci va putea să o facă. Pentru mine faptul că a greşit o dată nu este relevant. Noi ne antrenăm suficient pentru loviturile libere, dar nu am reuşit până acum să înscriem. Vom continua să muncim şi cu siguranţă vom marca”.

Atacantul Mihai Roman a prefaţat şi el meciul cu FC Botoşani, dar şi despre revenirea sa în Liga I: „Ne aşteaptă un joc destul de greu contra celor de la FC Botoşani. Sper să facem un meci bun şi să câştigăm, fiindcă jucăm pe teren propriu. Ei au o echipă omogenă, dar noi ne vom pregăti foarte bine pentru a obţine toate cele trei puncte puse în joc. Au trecut cinci etape şi nu am reuşit să înscriu, dar vreau să îmi ajut echipa şi mister îmi este alături în permanenţă, va veni şi golul. Moralul nostru a crescut, victoriile sunt foarte importante şi vom da tot ce putem pentru meciul cu FC Botoşani. Campionatul românesc a crescut puţin faţă de ultimii ani, au venit ceva jucători de calitate şi s-a mai ridicat ştacheta nivelului din România”.