CRAIOVA WATER PARK, inaugurat oficial

0
1136
SONY DSC
SONY DSC

Ieri după-amiază, autorităţile locale craiovene au inaugurat, oficial, Complexul de agrement acvatic din Parcul Tineretului – CRAIOVA WATER PARK. Pentru public, acest spaţiu de agrement se va deschide de astăzi, începând cu ora 10.00. Craiovenii sunt aşteptaţi să se relaxeze în cel mai mare complex de agrement acvatic din Oltenia, întins pe o suprafaţă totală de 49.300 mp. Cei care vor dori să fie prezenţi la inaugurarea Complexului Water Park şi să descopere toate facilităţile disponibile, vor avea ocazia să se implice şi în activităţile cultural-sportive, programate în zilele de sâmbătă, 12 august şi duminică, 13 august 2017, de Primăria Municipiului Craiova, în colaborare cu partenerii săi. Programul de funcţionare al  Water Park este în fiecare zi, între orele 10 a.m. şi orele 20 p.m. Accesul la piscine este permis între orele 10 a.m. şi orele 20 p.m, iar accesul la tobogane între orele 11 a.m. şi orele 18 p.m. Accesul utilizatorilor în incinta Water Park se face doar în cadrul orelor de program, în urma achitării contravalorii unui tichet şi înmânarea unei brăţări individuale de acces.

          O nouă investiţie, unicat în Oltenia – CRAIOVA WATER PARK – a fost inaugurată, ieri, în prezenţa trioului de primari ai Craiovei: Antonie Solomon, Lia Olguţa Vasilescu şi Mihail Genoiu. Un gest de normalitate, de respect cuvenit celor trei edili, care au crezut într-un proiect de o asemenea anvergură.

Marile proiecte cer continuitate

SONY DSC

„În sfârşit am ajuns la momentul mult aşteptat. Totul este verificat şi lucrurile sunt funcţionale. Este unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din România. Am rezolvat şi problema legată de alimentaţia publică. Toată această investiţie reprezintă unul dintre lucrurile de care avea nevoie, aici, în Craiova”, a spus primarul Mihail Genoiu, la inagurarea oficială a Complexului de agrement acvatic din Parcul Tineretului – CRAIOVA WATER PARK.

          La rândul său, cel care a conceput acest paradis acvativ, ex-primarul Antonie Solomon, a declarat că proiectul nu a fost un moft, ci o necesitate pentru o zonă atât de aridă, ca cea a amplasamentului complexului. Îl consideră un dar pentru craioveni, şi totodată o măsură eficientă prin care se păstrează „cel de-al doilea plămân” al Craiovei.

          Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, pe al cărei mandat de primar s-a desfăşurat cea mai mare parte a lucrărilor la parcul acvatic a fost foarte tranşantă. „Este un proiect foarte frumos, foarte criticat. A pornit ca şi concept pe mandatului lui Antonie Solomon, s-a construit pe mandatul meu şi este gata de recepţie pe mandatului lui Mihail Genoiu. Municipiul Craiova are nevoie de divertisment şi investiţia aceasta oportună”, a precizat ministrul Lia Olguţa Vasilescu.

Două zile de petrecere

SONY DSC
SONY DSC

Pentru ziua de azi, cu începere de la ora 10:00, este prevăzută prezentarea lotului naţional de volei masculin, antrenată de Dan Pascu şi Claudiu Mitru (intrare Complex). Partener: SCM Craiova. Ulterior, la ora 10.15 se va trece la prezentarea echipelor de handbal, volei, fotbal, badminton ale partenerilor Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj (intrare Complex). Imediat, la ora 10.30  vor fi activităţi sportiv-distractive la terenurile de sport, în prezenţa sportivilor de la lotul naţional de volei masculin. Activităţi sportiv-distractive la terenurile de sport, jocuri pe plajă şi în apă: fotbal pe plajă, beach volei, gimnastică în apă, badminton, handbal pe plajă etc. Parteneri: Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, FEFS Craiova, HCM Craiova, SCV Craiova, Centrul de Tineret Craiova, Casa Studenţilor Craiova. La ora 13.00, atmosfera de veselie va fi întreţinută de DJ Chris K şi Gabrian by PlayEvents Agency. Partener: Casa Studenţilor Craiova.

          Mâine distracţia continuă, tot cu începere de la ora 10.00. Prezentarea echipei de volei masculin a SCM Craiova, antrenată de Dan Pascu şi Claudiu Mitru (intrare Complex) având ca partener SCM Craiova va fi prima manifestare. La ora 10.15 vor debuta activităţi cultural-artistice, cu Palatul Copiilor Craiova ca partener. La amiază, ora 13.00, atmosfera va fi întreţinută de DJ Chris K şi Gabrian by PlayEvents Agency, partener Casa Studenţilor Craiova.

Trasee RAT, din 30 în 30 de minute

          Traseul auto pentru accesul la Water Park este: Bvd. Știrbei Vodă – Parc Tineretului – Str. Banu Stepan – Str. Coşuna – Seminar Teologic –  Water Park. Traseele autobuzelor care duc la Water Park sunt:  traseul 29 cu plecare de pe Calea Bucureşti, staţia de la Piaţa Centrală şi traseul 20 cu plecare de la Gară până la Parcul Tineretului. Frecvenţa plecării autobuzelor este la 30 de minute.

Brăţările, reglementare strictă

SONY DSC
SONY DSC

Accestul se va face în baza unor brăţări. Brăţara are culoare diferită, în funcţie de mai multe caracteristici şi facilităţi permise: brăţara de culoare albă, este valabilă o singură zi, pentru copii până la vârsta de 10 ani, şi permite accesul la facilităţile comune – de luni până vineri, cu permisiunea de a intra sau ieşi din incinta Water Park pe parcursul aceleiaşi zile; brăţara de culoare albastră, este valabilă o singură zi, pentru persoanele de peste 10 ani, care permite accesul la facilităţile comune – de luni până vineri, cu permisiunea de a intra sau ieşi din incinta Water Park pe parcursul aceleiaşi zile; brăţara de culoare roşie, este valabilă o singură zi, pentru copii, până la vârsta de 10 ani, şi permite accesul la facilităţile comune – în week-end, cu permisiunea de a intra sau ieşi din incinta Water Park pe parcursul aceleiaşi zile; brăţara de culoare neagră, este valabilă o singură zi, pentru persoanele de peste 10 ani, şi permite accesul la toate facilităţile din incinta Water Park – în week-end, cu permisiunea de a intra sau ieşi din incinta Water Park pe parcursul aceleiaşi zile; brăţară de culoare verde, este valabilă o singură zi,  pentru persoanele cu vârsta de peste 16 ani, şi permite accesul la sauna din incinta Water Park. Brăţările se invalidează automat după 12 ore de la activare.

Saună, cu moderaţie

SONY DSC
SONY DSC

Potrivit municipalităţii se recomandă ca staţionarea în incinta saunei să nu depăşească 10 – 15 minute, întrucât staţionarea prelungită în incinta saunei poate produce stări de greaţă, dureri de cap, ameţeli şi chiar lesin. De asemenea, nu trebuie să consumaţi niciun fel de băuturi între 2 şedinţe consecutive şi să nu intraţi în saună cu bijuterii, sau alte accesorii metalice, costum de baie, deoarece acestea pot cauza arsuri la nivelul pielii.

          Pentru o bună desfăşurare a utilizării saunei, mai trebuie respectate alte câteva cerinţe. Accesul în saună se face pe propria răspundere, respectând următoarele: accesul în saună a persoanelor cu vârsta sub 16 ani este interzis; accesul în saună se face doar după  duş; accesul în saună se face desculţ (fără şlapi/papuci); în incinta saunei utilizarea prosopului este obligatorie; este interzisă aşezarea pe băncuţele din incinta saunei fără a fi întins un prosop în prealabil; este interzisă introducerea sau consumarea de alimente sau băuturi în incinta saunei.

Disponibile şi cursurile de înot

SONY DSC
SONY DSC

Taxele de intrare propuse sunt: 24 lei pentru copii între 5 şi 10 ani, de luni până vineri – brăţară albă, 36 lei pentru persoanele de peste 10 ani, de luni până vineri – brăţară albastră; 34 lei pentru copii între 5 şi 10 ani, în week-end – braţară roşie; 50 lei pentru persoanele de peste 10 ani, în week-end – braţară neagră; 15 lei taxa saună pentru persoanele de peste 16 ani – braţară verde. Având in vedere existenţa unor facilităţi deosebite pentru practicarea sporturilor şi jocurilor acvatice, în cadrul serviciilor oferite publicului vor fi incluse şi cursuri de înot pentru copii, taxa propusă fiind de 20 lei/curs/copil.

          Au fost create următoarele zone funcţionale: o zonă de joc şi plajă pentru copii cu elemente de joc montate în bazin, o zonă de joc şi o zonă de plajă pentru tineri şi adulţi, o zonă de înot şi plajă pentru adulţi (bazin olimpic), o zonă pentru jocuri şi de plajă pe nisip, cuprinzând terenuri de sport, clădire pentru duşuri şi grupuri sanitare, entertaining room cu terasă pentru organizarea de minispectacole şi scenete şi o zonă cu terenuri pentru fotbal de plajă, tenis cu piciorul pe plajă şi volei pe plajă. S-au executat 5 puncte de observare pentru posturile de salvare acvatică. Ele au fost amplasate în aşa fel încât să asigure vizibilitate maximă asupra bazinelor.