În iunie, plăţi AFIR de peste 27 de milioane de euro în conturile beneficiarilor PNDR

0
9646

         Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Dolj a aprobat plăţi în valoare totală de 27,3 milioane de euro (27.306.264 €) pentru proiecte de investiţii şi pentru măsurile de mediu şi climă. Plăţile au fost efectuate în perioada 6 iunie – 5 iulie 2022 şi sunt realizate din fondurile alocate României prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Pentru investiţiile fermierilor, ale antreprenorilor, ale procesatorilor şi ale autorităţilor locale, AFIR Dolj a virat 15,5 milioane de euro, fonduri nerambursabile alocate pentru decontarea cheltuielilor eligibile.

Totodată, AFIR Dolj a avizat plăţi însumând 11,8 milioane de euro, acordate pentru compensarea pierderilor de venit ale fermierilor, aferente măsurilor de mediu şi climă gestionate de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

AFIR Dolj efectuează plăţile din fondurile publice nerambursabile pe care le gestionează ca urmare a depunerii de către beneficiarii PNDR 2020 a cererilor de plată, în conformitate cu procedurile care se aplică contractelor de finanţare încheiate.