Dolj: Doljeni depistați la volan sub influența alcoolului

0
288

Mai mulți conducători auto s-au ales cu dosare penale, în cursul zilei de ieri, după ce au fost depistați, în trafic, sub influența băuturilor alcoolice.

Conform IPJ Dolj, azi-noapte, poliţişti din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Pleniţa au depistat un tânăr de 18 ani, din localitate, în timp ce conducea un ciclomotor pe drumurile publice din comună. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că persoana în cauză nu deţine permis de conducere, iar vehiculul pe care îl conducea nu era înmatriculat în circulație. Întrucât tânărul părea să fie sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot ieri, poliţişti din cadrul Secției 2 Poliție Craiova au depistat un bărbat de 37 de ani, din comuna Podari, care se afla la volanul unui autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași zi, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat au depistat un tânăr de 27 de ani, din Poiana Mare, care conducea un autoturism pe DN 55A. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

 

Ieri, 11 iulie, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un bărbat de 63 de ani, din Craiova, care a condus un autoturism pe strada Potelu, din localitate, având o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.