The italian job. Mangia, un Daum al Craiovei?

0
213
mangia
Devis Mangia

Prezentat în faţa suporterilor ca antrenorul italian cu cel mai consistent CV la sosirea în România, Devis Mangia pare să dezamăgească încă din perioada de pregătire şi are şanse mari să nu prindă hanoracul în Bănie. Jucătorii ironizează pe la colţuri metodele de pregătire ale italianului, acesta fiind deja etichetat drept cel mai slab tehnician pe care l-a avut CSU de când a promovat în Liga I. Rezultatele din meciurile amicale sunt şi ele elocvente, Ivan şi compania pierzând pe linie meciurile din stagiul din Austria. Cel mai îngrijorător este însă jocul echipei, unul fără orizont, încălcit, defensiv. Practic, antrenamentele lui Mangia se cam limitează la îndemnuri de genul „press, cuore, cover the ball”, fără nicio indicaţie tehnico-tactică. Italianul repetă de când a venit: „trebuie să muncim”, iar juveţii muncesc, dar nu crează fotbal. Nici măcar la miuţele de la antrenamente alb-albaştrii nu reuşesc să etaleze un joc cursiv, să finalizeze măcar o fază.  Stilul de joc este unul ultradefensiv, total schimbat faţă de cea de anul trecut, când, cu Gigi Mulţescu pe bancă, Craiova a fost cea mai ofensivă echipă în sezonul regulat şi abia în play-off s-a stins, însă numai după ce au fost pierduţi 5 jucători de bază: Nuno Rocha, Vătăjelu, Acka, Kay şi Madson. Lui Gigi Mulţescu i s-au reproşat lucruri legate de pregătirea fizică şi de relaţia cu jucătorii, însă echipa etala un stil ofensiv, cu multe ocazii de gol. Cei prezenţi la amicalul pierdut de olteni cu Dinamo Kiev au fost şocaţi de modul cum s-a exprimat echipa din Bănie, care nu a ridicat pretenţii ofensive, baricandându-se în propriul careu şi în cele din urmă primind 2 goluri pe final.

 „N-am văzut în viaţa mea Craiova să nu treacă măcar o dată măcar de centrul terenului într-o repriză, indiferent de generaţia pe care am avut-o, de adversari sau de caracterul disputei. Mangia nu a adus nimic, ba chiar a stricat ce lăsase Mulţescu. Nu facem mai mult de 2 puncte în primele 5 etape” spune unul dintre apropiaţii echipei.

„Nu dau detalii despre stilul de joc, pentru că vreau să fie o surpriză pentru adversari” spune Mangia. Până să fie o surpriză pentru adversari, stilul de joc al Craiovei este o surpriză neplăcută pentru suporteri olteni. Dar, cine ştie, poate că în partidele oficiale se va produce o revoluţie în exprimarea pe teren a alb-albaştrilor.

Amicalele Craiovei în Austria

„U” Craiova – ŢSKA Sofia 2-4

„U” Craiova – Ludogoreţ Razgrad 0-1

„U” Craiova – FC Ufa 0-1

„U” Craiova – Dinamo Kiev 0-2