Școala de vară „Constantin Brâncuşi” la Biblioteca „Aman”

0
158

1Miercuri, 12 iulie, începând cu orele 16.00, Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” găzduieşte un atelier tematic în cadrul Școlii de vară “Constantin Brâncuşi”, program desfăşurat de Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Universităţii din Craiova.

Participanţii, studenţi proveniţi din ţări precum Italia, Bulgaria, Polonia şi Rusia, sunt aşteptaţi la bibliotecă pentru vizionarea lungmetrajului Carol I – Un destin pentru România, o producţie 2009, în regia lui Sergiu Nicolaescu, în rolurile principale: Marina Procopie, Andreea Măcelaru Șofron,Sergiu Nicolaescu.

De asemenea, în cadrul aceluiaşi atelier, se va desfăşura conferinţa cu titlul O istorie a românilor în secolele XIX-XX, prelegere pe care o va susţine prof. univ. dr. habil. Sorin Liviu Damean, Decanul Facultăţii de Știinţe Sociale.     „Atelierele Școlii de vară continuă la Biblioteca Aman şi le propunem studenţilor vizionarea filmului Carol I – Un destin pentru România, un documentar istoric şi de asemenea o conferinţă inedită despre istoria românilor din secolele XIX-XX. Ne bucurăm de colaborarea fructuoasă pe care o desfăşurăm cu Departamentul de Limbi Moderne din cadrul Universităţii din Craiova şi sperăm că prin temele propuse în cardul atelierelor am răspuns curiozităţii şi dorinţei de cunoaştere a sutendţilor în ceea ce priveşte diversitatea culturală”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”.

Birou Presă

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”