Ministrul apărării naţionale, în vizită de informare în garnizoana Craiova

0
241

armata 1 armataMinistrul apărării naţionale, Adrian Țuţuianu, însoţit de secretarul de stat Mircea Duşa şi generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General, a efectuat marţi, 11 iulie, vizite de informare în garnizoanele Craiova şi Timişoara.

La Craiova, echipa de conducere a MApN a vizitat sediul Brigăzii multinaţionale (MN BDE). Generalul de brigadă Daniel Petrescu, comandantul MN BDE, a prezentat o sinteză a activităţilor desfăşurate în procesul de transformare a Brigăzii 2 Infanterie “Rovine” în structură NATO, cu accent pe stadiul lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de instruire, cazare şi servire a mesei aferente cazărmilor brigăzii şi unităţilor subordonate.

MN BDE, care a atins, la 24 aprilie 2017, capacitatea iniţială, funcţionează sub comanda Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est de la Bucureşti şi reprezintă elementul principal de realizare, pe componenta terestră, în regiunea de sud a flancului estic al Alianţei, a prezenţei aliate înaintate adaptate (Allied tailored Forward Presence – tFP).

Ministrul Țuţuianu a vizitat şi cazarma Batalionului 26 Infanerie “Neagoe Basarab”, subordonat MN BDE, unde s-a întâlnit şi cu militari din cadrul contingentului polonez care activează, începând cu săptămâna trecută, în compunerea batalionului craiovean.

Contingentul polonez, format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice, este dislocat timp de aproximativ şase luni în România, reprezentând contribuţia Poloniei la asigurarea prezenţei consolidate în Sud-Estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.

Tot la Craiova, ministrul apărării naţionale a vizitat Spitalul Clinic Militar de Urgenţă “Dr. Ștefan Odobleja”, unde a fost informat cu privire la serviciile medicale asigurate pacienţilor, stadiul lucrărilor de investiţii programate pentru pavilionul medicină operaţională-politraumă, situaţia la zi a procesului de achiziţie de aparatură şi dispozitive medicale planificat pentru 2017 şi perspectiva pentru anii viitori, atât în domeniul achiziţiilor de aparatură modernă, cât şi al continuării lucrărilor de reabilitare a infrastructurii. Ministrul Țuţuianu a exprimat apreciere cu privire la eforturile depuse până în prezent pentru aducerea unităţii medicale craiovene la standarde moderne de dotare şi funcţionare şi a asigurat de întregul sprijin pentru continuarea acestui proces.