Kaspersky Lab acuză că a căzut victimă conflictului geopolitic dintre SUA şi Rusia

0
334

kasperskyCompania de securitate cibernetică din Rusia Kaspersky Lab s-a plâns miercuri că a devenit victima unei dispute geopolitice între Rusia ÅŸi SUA, dar a dat asigurări că este gata să răspundă la orice întrebări din partea oficialilor americani, relatează Reuters. “După toate aparenÅ£ele, Kaspersky Lab a fost atrasă fără voia ei într-o luptă geopolitică în care fiecare dintre părÅ£i încearcă să o folosească drept pion în jocul ei“, a anunÅ£at serviciul de presă al companiei, citat de agenÅ£ia rusă RIA.

Ieri , administraţia preşedintelui american Donald Trump a retras compania cu sediul la Moscova de pe două liste cu distribuitori autorizaţi folosite de agenţiile guvernamentale la achiziţiile de echipamente tehnologice, pe fondul preocupărilor că produsele sale ar putea fi utilizate de Kremlin ca modalitate de a obţine acces la reţelele americane, notează Reuters.

Directorul companiei, Eugene Kaspersky, ÅŸi-a reiterat apelul la organizarea unei întâlniri cu oficiali guvernamentali americani ÅŸi s-a oferit chiar să depună mărturie în Congresul SUA, “pentru a răspunde la toate întrebările care ar putea fi formulate de guvernul american“, a adăugat serviciul de presă al firmei.

ÃŽn luna mai a.c., directorii CIA ÅŸi National Geospatial Intelligence Agency ÅŸi-au exprimat neîncrederea în Kaspersky Lab, în contextul în care hackeri ruÅŸi sunt suspectaÅ£i că au influenÅ£at prezidenÅ£ialele din 2016 din Statele Unite. Directorul AgenÅ£iei americane de informaÅ£ii NSA, Mike Rogers, s-a declarat la rândul său “conÅŸtient” de problema ridicată de societatea înfiinÅ£ată în 1997 de Eugene Kaspersky, devenită o multinaÅ£ională cu 3.600 de angajaÅ£i ÅŸi aproape 400 de milioane de clienÅ£i. Ulterior, societatea a dezminÅ£it într-un comunicat orice legătură cu guvernul rus.