Halep ratează semifinala la Wimbledon şi o nouă ocazie de a deveni lider WTA

0
363

11Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele turneului de la Wimbledon şi astfel o nouă şansă de a deveni numărul unu mondial,după ce a fost învinsă de britanica Johanna Konta cu 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4. Halep nu reuşeşte să urce pe primul loc în clasamentul mondial pentru a treia oară în ultimele luni, după ce a ratat această oportunitate la Roland Garros şi la Eastbourne.

Momentul psihologic al meciului a fost la 1-0 la seturi, în tie-break-ul setului secund, când Halep a avut 5-4 şi două serve la dispoziţie pentru a închide partida, dar a pierdut 3 puncte la rând, neriscând nimic, aşteptând o eroare a adversarei, care însă nu a venit. Konta a egalat şi în setul decisiv a făcut break la 2-2, păstrând acest avantaj până la final.

Jucătoarea de origine maghiară, născută în Australia şi care reprezintă Marea Britanie are acum 3-2 la “directe” cu Halep. Dacă românca ajungea în semifinale la Wimbledon, ea îşi asigura locul unu mondial. În aceste condiţii, Karolina Pliskova (3 WTA) este cea care va urca pe prima poziţie în clasament.

Semifinalele feminine de la Wimbledon: Johanna Konta – Venus Williams, Magdalena Rybarikova – Garbine Muguruza Blanco.